Враження студентки факультету ветеринарної медицини від проходження конкурсного відбору за програмою ERASMUS+

22 вересня 2021 року

    Мені дуже подобається навчатися і подорожувати. Комусь лок-даун дав нові можливості для реалізації своїх планів, комусь «підрізав крила», а мені просто дав можливість переосмислити своє життя та майбутнє. Більшість українців досі вважають, що емігрувати закордон – це престижно, це означає, що ти сповна реалізувався у житті, навіть якщо людина працює на фабриці в Німеччині чи доглядає італійських пенсіонерів. Так як я виросла у середовищі, де панують такі думки, то навчання закордоном було для мене заповітною мрією ще з часу першого виїзду за межі України. Це була двотижнева поїздка для нас, шестикласників, у французьку школу для покращення рівня знання мови.
      Я знаю, що під лежачий камінь вода не тече, тому беру участь у всіх заходах, про які мені вдається почути. Так я змогла безкоштовно побувати в Італії на виставці Fierragricola 2018, де познайомилась з надзвичайно амбітною особистістю, студентом НУБІП – Олегом Загороднім. Через пару років саме він розказав мені про програму Європейського союзу ERASMUS+.


    «ERASMUS+» – це некомерційна програма Європейського союзу з обміну студентами і викладачами між університетами країн членів Євросоюзу, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Північної Македонії, Норвегії, Туреччини. Програма надає можливість навчатися, проходити стажування або викладати в іншій країні, що бере участь в програмі. Терміни навчання і стажування можуть становити від 3 місяців до 1 року кожен, в сумі до 2 років. Основна мета програми – підвищення якості освіти в Європі, розвиток мобільності та культурних зв'язків студентів європейських і сусідніх з ЄС країн. Еразмус надає можливості для співпраці університетів і гарантує учасникам, що час, проведений за кордоном, буде (при дотриманні умов програми) зараховано університетом після повернення додому.

 

    При вступі в НУБІП я звертала увагу не тільки на чудову матеріально-технічну базу омріяного факультету (ветеринарного), рівень викладачів, а і на міжнародні зв’язки. Я часто переглядала розділ «Міжнародна діяльність» на сайті, де і побачила інформацію про конкурсний відбір студентів в Universitat de Lleida. За один вечір я оформила резюме, ще за один вечір написала мотиваційний лист, а у деканаті всього лише за 15 хвилин мені дали виписку із залікової книжки англійською мовою! Через два тижні я отримала лист із запрошенням на навчання. Далі було найцікавіше… Подача документів на національну візу на навчання, ідентифікаційний номер іноземця, оформлення іспанської страховки (на території України є лише українські страховки). А далі отримання індивідуального плану на навчання. Весь процес підготовки забрав багато часу та зруйнував чимало нервових клітин. Але саме труднощі роблять нас сильнішими. Я дуже щаслива, що така можливість випала саме мені і я з гідністю представляю наш ЗВО в Іспанії!
Більше про процес оформлення документів та мої іспанські пригоди я обов'язково розкажу пізніше.

 

Гнатюк Ольга

студентка факультету ветеринарної медицини

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook