Першокурсники в музеї грунтів

22 вересня 2021 року

Першокурсники 10 групи ОС «Магістр», факультету ветеринарної медицини разом з куратором доцентом кафедри ветеринарної гігієни ім.професора А.К. Скороходька Кос’янчук Н. І. відвідали Музей ґрунтів, що фукціонує на кафедрі ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. А.К. Шикули НУБіП України.

C:\Users\ninai\Pictures\фото з моб май\IMG_20210916_133814.jpg

Завідувач кафедри, канд. с.-г. наук, доцент Кравченко Юрій Станіславович розповів студентам про сучасний стан ґрунтових ресурсів світу та України, про шляхи раціонального їх використовування та застосування комплексу сучасних заходів із збереження і відтворення їх родючості.
Студенти також отримали знання з класифікації ґрунтів і земель за їхньою придатністю для сільськогосподарського виробництва.

 C:\Users\ninai\Pictures\фото з моб май\IMG_20210916_133304.jpg

C:\Users\ninai\Pictures\фото з моб май\IMG_20210916_231037.jpg

Юрій Станіславович цікаво та інформативно ознайомив студентів з унікальними колекціями зразків геологічних порід, мінералів та монолітів ґрунтів України, Середньої Азії, Західного Сибіру та інших регіонів, яких в музеї представлено більше 200.

C:\Users\ninai\Pictures\фото з моб май\IMG_20210916_132448.jpg

Щорічно експозиція музею поповнюється особливо цінними цілинними ґрунтами з біосферних заповідників України. Це еталонні ґрунти, за якими можна здійснити моніторинг якості ґрунтів України.

 Ми вдячні завідувачу кафедри Юрію Станіславовичу за змістовну і цікаву екскурсію.


Куратор групи: канд. вет. наук, доцент кафедри
ветеринарної гігієни ім. А. К. Скороходька Кос’янчук Н.І.


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook