Спеціальність «Облік і оподаткування» поповнилася новими здобувачами третього (освітньо-наукового) рівня

20 вересня 2021 року
Хто думає про науку, той любить її,
а хто її любить ніколи не перестає вчитися
Г. Сковорода
    Кожного року триває набір до аспірантури. Не винятком є і 2021 рік, який поповнюється новими майбутніми науковцями в сфері економіки, обліку, оподаткування, аналізу та контролю.

   Наукова спільнота постійно потребує нових поглядів, нової сучасної думки, нових ідей та критичного мислення. Освітньо-наукові програми розробляються відповідно до сучасних вимог ринку та обговорень на зустрічах з Радами роботодавців. Ведеться постійний пошук нових методик ведення обліку, системи оподаткування, методів контролю та аналізу й вдосконалення існуючих; більш ефективних методик визначення фінансового стану підприємства та його основних економічних показників. Тому, важливим є те, що сучасне покоління є не байдужим до таких проблем і планує пов`язати своє майбутнє з економічними науками та їх практичним розвитком.
 
   На економічному факультеті відбулося проведення фахового іспиту зі вступу до аспірантури. Головою комісії призначено д.е.н., професора, академіка Національної академії аграрних наук, заслуженого діяча науки і техніки України, відмінника освіти і науки України Квашу С.М. Члени комісії: завідувач кафедри обліку та оподаткування, д.е.н., професор Гуцаленко Л.В., д.е.н., професор кафедри обліку та оподаткування Калюга Є.В., д.е.н., професор кафедри статистики та економічного аналізу Савчук В.К., завідувач кафедри банківської справи та страхування, д.е.н., професор Худолій Л.М.
   Також проведені іспити з філософії та іноземної мови. Філософія потрібна для розвитку здатності думати, виявлення і вивчення засад самого наукового пізнання. Для забезпечення розширення кругозору, здійснення аналізу не тільки українських, а й зарубіжних наукових джерел з теми дослідження, аналізу нормативно-правової бази тощо необхідні знання іноземної мови.
    Іспити пройшли з урахуванням усіх карантинних вимог. Білети містили питання як теоретичного, так і практичного характеру. Відповіді майбутніх здобувачів третього (освітнього) ступеня доктора філософії були змістовні, повні та всеохоплюючі. Результати перевірки робіт та проведених співбесід показали високий рівень здобувачів як з фахового іспиту, так і з філософії та іноземної мови.

   Здобувачами третього (освітньо-наукового рівня вищої освіти) відповідно до Наказу № 1472 «С» від 15.09.2021 р. стали та поповнили ряди молодих науковців у цьому році Попова Олена Олександрівна та Вакулик Дарина Андріївна.
     Побажаємо здобувачам успіхів та творчої наснаги у здобутті доктора філософії обліку і оподаткування.
 
Любов Гуцаленко, завідувач кафедри
обліку та оподаткування
Тамара Гуренко,  доцент
кафедри обліку та оподаткування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook