Відбулася відкрита лекція старшого викладача кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Тараса Савчука з дисципліни “Патофізіологія тварин”

17 вересня 2021 року

16 вересня 2021 року відбулася відкрита online-лекція кандидата ветеринарних наук, старшого викладача кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Тараса Савчука з дисципліни “Патофізіологія тварин” на тему «Патогенна дія ушкоджуючих чинників зовнішнього середовища» для студентів 3 курсу 12 групи факультету ветеринарної медицини.
На лекції була 100 відсоткова присутність студентів, до прослуховування лекції також приєднувалисm науково-педагогічні працівники кафедри: завідувач кафедри, доктор ветеринарних наук, професор Микола Малюк, академік НААН України Анатолій Мазуркевич, доценти Юрій Харкевич, Марія Куліда, Павло Солонін, Володимир Ткаченко, старші викладачі Олександр Шупик і Руслана Постой, асистенти Роман Бокотько і Вадим Климчук.

Також на лекції була присутня відповідальна від факультету ветеринарної медицини для здійснення контролю за якістю навчання, доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Наталія Бойко та представники деканату: доценти кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Сергій Деркач і Юрій Жук, доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Василь Данілов.


На лекції було розглянуті питання патогенної дії на організм тварин чинників зовнішнього середовища, розкрито механізм дії даних факторів та наслідки для організму тварин. Під час лекції був також висвітлений патогенез розвитку патологічних явищ, які виникають при дії чинників зовнішнього середовища.


Присутні на лекції викладачі та студенти відмітили, що Тарас Савчук прочитав лекцію якісно, грамотно і на високому навчально-методичному рівні. Лектор має високий науковий рівень володіння матеріалом, вміє зацікавити студентів, використовує мультимедійний презентаційний матеріал та технічні засоби навчання. При викладенні матеріалу лектор використовує нові сучасні дані, створює творчу робочу атмосферу та зберігає стійку увагу слухачів протягом всього заняття. Треба зазначити високу культуру мови лектора, доступність викладання матеріалу для студентів.
Бажаємо Тарасу Савчуку подальших успіхів у науковій та педагогічній діяльності.

Доцент кафедри хірургії і патофізіології
ім. акад. І.О. Поваженка В. Данілов


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook