Екскурсія першокурсників до кафедри конярства і бджільництва

16 вересня 2021 року

13 вересня 2021 року студенти 1 курсу 10 групи ОС «Магістр», спеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», факультету ветеринарної медицини разом з наставником доцентом кафедри ветеринарної гігієни ім.професора А.К.Скороходька Кос’янчук Н.І. відвідали кафедру конярства і бджільництва факультету тваринництва та водних біоресурсів.

C:\Users\ninai\Pictures\фото з моб май\IMG_20210910_150717.jpg

Завідувач кафедри, професор Повозніков Микола Гаврилович ознайомив студентів з історією створення кафедри і розвитком бджільництва.
Основними досягненнями кафедри є обґрунтовані і впроваджені системи утримання та догляду за бджолиними сім’ями в сучасних вуликах, отож і ми завітали на Голосіївську навчально-дослідну пасіку.

C:\Users\ninai\Pictures\фото з моб май\IMG_20210910_135809.jpg

На пасіці відкрито навчально-демонстраційний майданчик для підготовки бджолярів. Першокурсники наочно побачили як утримуються бджоли у вуликах різних систем і конструкцій, відвідали лабораторію медоносних та лікарських рослин.
Микола Гаврилович зазначив, що для висококваліфікованого фахівця ветеринарної гігієни, санітарії і експертизи необхідно враховувати основні «принципи трьох Г» – знати генетику, годівлю і гігієну, плюс точки технологічного контролю та щоденна праця над собою для здійснення своєї мети.
Продовжив екскурсію музеєм бджільництва доцент кафедри Войналович Микола Володимирович.

C:\Users\ninai\Pictures\фото з моб май\IMG_20210910_142625.jpg

C:\Users\ninai\Pictures\фото з моб май\IMG_20210910_143504.jpg

Студенти мали можливість ознайомитись з правилами огляду та технологією виготовлення одержаної продукції від них, побачили різні моделі медогонок та воскотопок, а також пасічний інвентар.

C:\Users\ninai\Pictures\фото з моб май\IMG_20210910_143940.jpg

В музеї представлено велике різноманіття продукції бджільництва, багато різних сортів меду, бджолине обніжжя, молочко, перга, вироби із воску, прополіс тощо. 

C:\Users\ninai\Pictures\фото з моб май\IMG_20210910_150139.jpg

Після закінчилась екскурсії першокурсники провели дегустацією різноманітних сортів меду – одного з найдавніших натуральних харчових продуктів, який протягом століть був єдиним солодким продуктом, доступним людині.
Ми вдячні завідувачу кафедри професору Миколі Гавриловичу і доценту Миколі Володимировичу за змістовну і цікаву екскурсію та отримані знання з бджільництва, які стануть в нагоді майбутнім фахівцям ветеринарної гігієни, санітарія і експертиза під час виготовлення і обігу продукції.

 

Наставник групи: канд. вет. наук, доцент кафедри
ветеринарної гігієни ім. А. К. Скороходька Кос’янчук Н.І.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook