Кучерук Марія - учасник Всесвітнього Органічного конгресу 2021

13 вересня 2021, 10:32

Кожні три роки Всесвітній органічний конгрес (OWC) проводиться спільно з нашою Генеральною Асамблеєю, в якій беруть участь тисячі органічних фермерів, виробників, дослідників, адвокатів та інших політичних експертів з усього світу.
7 вересня 2021 р. відбулася урочиста церемонія відкриття Міжнародного Органічного Конгресу 2021 (OWC 2021). З вітальними словами до учасників звернулися провідні діячі Франції й міжнародних організацій, IFOAM. Вітання переважно звучали французькою мовою (хоча заявлена робоча мова англійська).

Близько 2500+ зацікавлених сторін органічної продукції, фермери, дослідники та політики впродовж роботи конференції вирішуватимуть питання щодо сталого і раціонального природокористування, суспільних перетворень, здоров'я та продовольчого суверенітету під час найбільшого у світі органічного зібрання.

OWC2021 проходило в комбінованому он-лайн і офлайн режимі, в цифровому вигляді та очно в Ренні, Франція.
Впродовж п’яти днів учасники мали можливість слухати доповіді та брати участь у їх обговоренні (на платформі Zoom). Враховуючи те, що програма конгресу була надзвичайно насиченою (одночасно проходило по кілька секцій щодня) дуже доречною стала можливість перегляду роботи цих секцій у записі.

Задля зручності користування платформою на якій проходив конгрес організатори розробили також мобільний додаток через який можна було реєструватись на конкретні заходи, також бути на онлайн зустрічах, планувати свій розпорядок дня для участі в конгресі.

Завідувач кафедри ветеринарної гігієни ім. професора А.К.Скороходька Кучерук Марія узяла участь в конгресі онлайн і з постерною доповіддю, опубліковано тези доповіді. У зв’язку з пандемією, конгрес було перенесено з 2020 року на 2021 рік.

Основні пріоритети та меседжі з конгресу:
• Інновації можуть бути використані для стимулювання переходу фермерів до органічного виробництва – збільшення вироблення харчових продуктів при збереженні енергії екосистем.
• Органічні системи прив’язані до живого ґрунту і повинні бути покращені для збереження та розвитку біорізноманіття, а також взаємозв’язку рослини-тварини.

• Рух органічного сільського господарства надихає системи здорового харчування та культуру сталого розвитку.
• Органічне сільське господарство є перспективним і досягає інновацій шляхом злиття традицій і науки.
• Органічне сільське господарство є натхненником для трансформаційних змін, необхідних у аграрному секторі.
• Органічне сільське господарство працює і позиціонує себе як агент змін. Настав час масштабування та використання вигод, отриманих від регенеративних (стійких) способів землеробства.
• OWC2021 орієнтований на рішення і буде прагнути запропонувати альтернативи глобальним викликам та максимально збільшити позитивний вплив на людей та планету. Його тональність прагматична, дружня, позитивна та спільна.
• Органічне сільське господарство є інструментом відповідального розвитку.

 

Дмитро Засєкін, професор кафедри ветеринарної гігієни ім.проф.А.К.Скороходька

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook