Студентський  марафон «Передай естафету: студентське життя  – це»

8 вересня 2021 року

8 вересня 2021 року на економічному відділенні коледжу стартував щорічний студентський марафон «Передай естафету: студентське життя  – це».  В рамках марафону студенти 21-П групи (куратор Купчишина Т. В.) відвідали інтерактивну виставку Олени Медведєвої «Креативна книга», яка експонується в літературному музеї Уласа Самчука.

Олена Медведєва є членом Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, лауреатом літературних премій імені М. Дубова та У. Самчука. Також вона є ініціатором та фундатором авторського видавництва книг ручної роботи «Креативна книга», офіційним і єдиним в Україні автором трьох вишиваних шрифтів. Майстриня вишиває трьома мовами – українською, польською та англійською. Саме їй належить ідея щодо започаткування мистецького ручного книготворення в Україні.  Ручна ниткографія 24-х книг Олени Медведєвої увійшла до Книги рекордів України. Також до Книги рекордів України увійшло найбільше з 4 вишиваних Євангелій.

Під час екскурсії студенти мали можливість побачити унікальні книги, аналогів яких немає в світі: книги вишиті, бурштинові, бісерні, різьблені на дереві, мереживні, м’які (виготовлені із цупкої тканини), гербарні, книга-батик, шкіряні, книга-будинок, книга-криниця, праска-казка, книга-млин, випалена на дереві.  Олена Медведєва вишила повні тексти «Євангелія від Івана», «Євангелія від Марка», «Євангелія від Луки», «Євангелія від Матвія», «Кобзар» Тараса Шевченка 1840 року видання, збірки поезій Івана Франка «Народна пісня», Ліни Костенко «Я мальву поцілую у щоку», Адама Міцкевича «Ода молодості» та багато мініатюрних і креативних книг у різних цікавих техніках.

Екскурсія дала змогу студентам насолодитися неймовірними ідеями унікальної рівненської майстрині.

 

Тетяна Купчишина, куратор 21-П групи

 

 

 

  


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook