Студенти 1-3 груп 3 курсу прослухали першу лекцію з дисципліни "Патологічна фізіологія тварин"

7 вересня 2021, 12:20

Дисципліна "Патологічна фізіологія тварин" вивчає життєдіяльність організму хворої тварини. Основним завданням її є вивчення найбільш загальних закономірностей розвитку хвороби. В системі методичної освіти патологічна фізіологія є дисципліною, що зв’язує біологічні науки з клінікою, сприяючи тим самим формуванню лікарського мислення у студентів, які навчаються за спеціальністю "Ветеринарна медицина".

Вивчення даної дисципліни у студентів ОС "Магістр" розпочинається на 3 курсі. Сьогодні, 7 вересня, першу лекцію з дієї дисципліни на тему "ПРЕДМЕТ ТА ЗАДАЧІ ПАТОФІЗІОЛОГІЇ В УМОВАХ ІНТЕНСИФІКАЦІЇ І СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ ТВАРИННИЦТВА. МЕТОДИ ПАТОЛОГІЧНОЇ ФІЗІОЛОГІЇ. КОРОТКІ ДАНІ ПРО ОСНОВНІ ЕТАПИ РОЗВИТКУ ПАТОФІЗІОЛОГІЇ" прослухали студенти 1-3 груп. Лекцію читав доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Юрій Харкевич. На лекції були присутні 57 студентів, які попередньо відмітилися у журналі відвідування на платформі Elearn.

Під час лекції були розглянуті наступні питання: які задачі вирішує патологічна фізіологія, як наука; які методи та методики використовує патофізіологія при вивченні хвороб; з яких розділів складається дана дисципліна; були розглянуті поняття "здоров'я", "хвороба", "норма"; студенти ознайомилися з  класифікацією патологічних явищ тощо.

В. Данілов

 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook