Студенти 1 курсу відвідали музей анатомії НУБіП України

7 вересня 2021 року

6 вересня 2021 року студенти 1 курсу 10 групи ОС «Магістр», спеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» з наставником групи доцентом кафедри ветеринарної гігієни ім. професора А.К.Скороходька Кос’янчук Н.І. відвідали музей анатомії НУБіП України, що функціонує на кафедрі анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г.Касьяненка.
З великим інтересом студенти ознайомились з шедеврами анатомічного мистецтва, яких раніше не бачили. А розповідь доцента кафедри Стегнея Миколи Михайловича про історію розвитку музею і експонати була надзвичайно цікавою, змістовною та пізнавальною.

 

На сьогодні в музеї зібрано понад 1.5 тисячі анатомічних експонатів, що представляють фауну усіх континентів. Студенти з захопленням розглядали скелети носорога, жирафи, пітона та інших екзотичних тварин.
Найбільш представлені в музеї кісткові матеріали хребетних, насамперед ссавців, проте є й кістяки птахів, плазунів та риб.

 

Скелети багатьох диких і свійських тварин відбиралися та створювались у вигляді експозиції руками студентів факультету ветеринарної медицини упродовж багатьох років під керівництвом завідувача кафедри, професора Мельника Олега Петровича.

Завдяки О. П. Мельнику на кафедрі анатомії запроваджено технологію виготовлення анатомічних препаратів шляхом пластинації, або полімерного бальзамування.  Музей анатомії – це колиска науки, де збережено унікальні експонатами продуктивних, дрібних та екзотичних тварин.
Висловлюємо вдячність Миколі Михайловичу за проведену екскурсію, співробітникам кафедри і працівникам музею за надбання і збереження анатомічної колекції.

 

Доцент кафедри ветеринарної гігієни ім. професора А.К.Скороходька Кос’янчук Н. І.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook