Якість освітнього процесу в умовах пандемії – в фокусі ректорату

6 вересня 2021 року

     6 вересня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, ректор зазначив, що за офіційними повідомленнями ситуація з пандемією в Україні та, зокрема, в столиці загострюється. Оперативним штабом проведена відповідна організаційна робота щодо початку вакцинації студентів – більш детально про порядок буде повідомлено на офіційному сайті. Водночас спільно з УЛЯБ АПК запропоновано провести вибірковий скринінг наявності антитіл у вакцинованих співробітників університету. Відповідно до розпорядження ректора утворена комісія, яка щотижнево перевіряє дотримання умов карантину в навчальних корпусах та гуртожитках, наявність необхідної кількості миючих та дезінфікуючих засобів.

 

  

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша зупинився на акредитації освітньо-наукових програм.

  

     Голова Студентської організації Дмитро Кушпій закцентував на проведенні фестивалю Студентська республіка цього тижня на базі Боярської лісової дослідної станції.

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк проінформував про старт діяльності студентських наукових гуртків і підготовку до участі у Всеукраїнському конкурсі, а також окреслив перспективи входження періодичних наукових видань університету до наукометричних баз даних SCOPUS та WebOfScience.

  

  

     Директор студмістечка Сергій Стецюк доповів про ситуацію з поселенням та умовами проживання студентів в гуртожитках. У ході обговорення йшлося про звернення окремих студентів щодо збору коштів. Ректор наголосив, що ні ректорат, ні деканати чи дирекції, ні студмістчечко чи завідуючі гуртожитками цього процесу не ініціювали. Збір коштів може бути виключно добровільним і проводитися органами студентського самоврядування гуртожитків – студентськими радами – з відповідним звітом витрат.
     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про заплановане засідання Вишеградської Асоціації університетів наук про життя, онлайн симпозіум та 20-й міжнародний студентський саміт з безпеки продовольства в Токійському аграрному університеті. Триває набір на підготовче відділення слухачів – громадян іноземних країн, ведеться робота з підбиття підсумків госпрозрахункової діяльності підрозділів. За дорученням ректора особлива увага буде звернута на студентів, які отримують соціальну стипендію та на тих, хто перебуває в скрутній матеріальній ситуації.

  

     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик проінформував про змінений розклад дзвінків, відвідуваність занять, яка коливається від 78% до 85% в залежності від підрозділу, курсу та форми навчання.

  

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – внести пропозиції з проведення Днів відкритих дверей, перевірити дотримання карантинних вимог. Головному інженеру Олегу Самсонюку – контролювати будівництво спорткомплексу, завершити процедуру надання дозволю на під’єднання теплопостачання, оголосити тендер на закупівлю асфальтобетонного покриття, провести ремонт підлоги в навчальному корпусі №7. Вадиму Кондратюку – контролювати заготівлю силосу в навчально-дослідних господарствах.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook