Пресконференція із редколегією студентів другого курсу

4 вересня 2021 року

 Другого вересня студенти першого курсу, зі спеціальності журналістика, мали можливість задати свої питання на навчальній пресконференції, що відбулася на потоковій лекції з предмету «Вступ до спеціальності». На питання студентів відповідали студенти-редактори другого курсу, а саме: Марія Терьохіна, Катерина ШабатинЛілія Кузьменко та Анастасія Тарасенко. Вони презентували власні альманахи-дайджести «Там де суть» та «Крізь терни до зірок». Там було зібрано багато різних робіт студентів другого курсу спеціальності журналістика.

     Захід проводив, організовував та допомагав відповідати на запитання викладач нашого університету, заслужений журналіст України – Чиж Іван Сергійович.
     Спочатку редакторки відрекомендувалися та розповіли про себе та альманах. Марія Терьохіна«Ідея нашої збірки міститься у самій назві «Там де суть». У ній простий текст, з багатим сенсом»Марія пояснила, що автори творів намагалися показати найголовніше, через що їм вдавалося глибше та ширше розкривати тему.
     Також редакторки відразу дали декілька порад до молодих студентів. Катерина Шабатин розповіла про натхнення, яке має стати властивістю кожного журналіста: «Важливі натхнення та почуття стилю. Це має бути у кожного студента-журналіста. Вас ніхто не обмежує та не підштовхує. Тому міркуйте над різними темами, обирайте те, що вас надихає. Головне – якість, а не кількість…»

  

  

     Кузьменко Лілія та Анастасія Тарасенко розпочали з великої подяки Івану СергійовичуКузьменко Лілія«Іван Сергійович завжди підтримував нас та допомагав. Навіть коли були великі складності, він намагався підтримати та мотивувати на подальшу працю оригінальними спеціальними творчими завданнями»Іван Сергійович також відповів подякою та сказав, що йому було приємно працювати з ними.

  

  

  

     Потім студенти почали активно оголошувати питання, яких надійшло більше двох десятків. Виділю декілька найбільш типових, які цікавили чи не усіх першокурсників. Володимир Безносюк: «Які були труднощі при роботі, чи завжди вам вистачало натхнення?» Анастасія Тарасенко: «На початку навчання я захворіла, та трохи відстала. Через це мені довелося написати 10 робіт на різні теми за дуже короткий час. П’ять з них я написала по дорозі в Київ. Це було велике випробування для мене, саме тому я навчилася бути старанною та організованою». Іван Січкар: «Чи є у вашій роботі такі аспекти, які викликали складнощі і ви навіть примушували себе до роботи над дайджестом-альманахом?». Лілія Кузьменко: «Певно були деякі складності, але усе це можна легко подолати, якщо є бажання навчатися та старанно працювати. Головне вміти себе організовувати та пересилити. Якщо є мотивація та натхнення, ви навіть не помітите труднощів».

  

     Конференція пройшла чудово! Ми отримали відповіді на багато цікавих запитань. Така подія дала змогу ще на перших парах першокурсникам відчути себе справжніми журналістами та почати приступати до праці. Ми, як і наші попередники, формуємо модель редакційних колективів на базі навчальних груп, визначаємося із редакторами і редакційними колегіями та взялися за напрацювання творчих робіт за спеціальними творчими завданнями, запропонованими нашим викладачем, аби у підсумку власними силами, як це робили наші попередники, створити першу у нашому професійному житті колективну творчу збірку.

Сергій Мінін,
студент-першокурсник,
спеціальність журналістика

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook