Стежками Університету – шляхами історії

6 вересня 2021 року

Новий навчальний рік у Національному університеті біоресурсів і природокористування України розпочато. Минуло вже два перших тиждня занять. І, як завжди, для тих, хто вперше стали до навчання, студентський шлях починається із знайомства з Університетом: його історією, сьогоденням, традиціями, перспективами розвитку.
3-го вересня після завершення вступної лекції з освітньої компоненти «Історія української державності» перші кроки до вивчення минулого й сучасності НУБіП України як відбиття розвитку української держави, формування її інтелектуального потенціалу, нерозривного зв’язку із долею українського села, здійснили студенти-першокурсники гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Фізична культура і спорт».

Прослухавши короткий опис викладачем виникнення сільськогосподарського відділення Київського політехнічного інституту, генези нашого вищу у Голосіївських ВНЗ, Української сільськогосподарської академії, розповідь про архітектурні особливості планування та побудови перших навчальних корпусів у стилі українського бароко за проектами архітектора Д.М. Дяченка, про відомих випускників різних часів, що ними пишається університет, і ще чимало фактологічного матеріалу, що він узагальнив навчально-виховну, науково-дослідну, інноваційну, виробничу діяльність НУБіП України, перспективи його розвитку, бакалаври помандрували чудовими стежками студентського містечка… Вклонившись пам’яті воїнів, що вони захищали нашу землю від фашистської навали, юні бакалаври відвідали Алею слави, що вона увіковічує пам’ять славнозвісних науковців, фундаторів вітчизняної аграрної науки й університету, серед яких - перший декан сільськогосподарського відділення КПІ Микола Чирвинський та інші відомі науковці. Студенти завітали до студентського скверу, побували на основній базі своїх занять - університетському стадіоні, пройшлися романтичними стежками неперевершеного ботанічного саду, завершивши таку своєрідну ознайомчу екскурсію на її початку – біля стін окраси кампусу, першого його корпусу.

Сфотографувавшись на добру пам’ять, здобувачі спеціальності повернулись до аудиторій, де й продовжили заняття цього дня.

 

Сергій Асатуров,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook