Готуємося стати керівниками!

3 вересня 2021 року

   На гуманітарно-педагогічному факультеті розпочато курс лекцій професора Станіслава Ніколаєнка з навчальної дисципліни «Керівник закладу освіти», який розкриває організаційно-педагогічні та правові основи управлінської діяльності для студентів магістерських освітніх програм та готує майбутніх фахівців до ефективного здійснення професійної управлінської діяльності у закладах освіти.

 

   Сьогоднішні заняття були присвячені вивченню проблеми світових та національних тенденцій управління розвитком освіти. Заняття проводилися в очному форматі на основі застосування елементів проблемного навчання у роботі зі студентською молоддю під час вивчення сучасних проблем розвитку світу, основних типів держав, передумов виникнення економіки знань, освіти і науки в світі та українському суспільстві, основних теоретико-методологічних підходів до творення законодавства про освіту, конституції і Законів України про освіту.

 

   На другому занятті проф. С.Ніколаєнко розкрив правові засади реалізації управлінських функцій керівником закладу освіти, а саме: історичні витоки законодавства України про освіту, роль і місце керівника закладу освіти в реалізації законодавства про освіту, функціональні обов’язки, контракти та посадові інструкції керівників закладу освіти, структуру управління закладом освіти, особливості діяльності суб’єктів господарювання, які надають послуги у сфері освіти.

 

   Протягом усього заняття студенти були активними учасниками навчального дійства. Вони вступали з лектором у продуктивну дискусію, ставили актуальні запитання, доповнювали, обґрунтовано висловлювали власні думки і позиції. І як результат, усі магістранти отримали від ректора подарунок – значок з гербом НУБіП України, який із гордістю чіпляли собі на одяг.

 

   На завершальному етапі заняття студенти одержали завдання для самостійної роботи, виконання яких дозволить розвивати їх дослідницькі здатності та формувати професійну компетентність майбутнього керівника.

Ігор Буцик,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook