Вчена рада факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК підбила підсумки діяльності науково-педагогічного колективу, та схвалила план роботи на 2021/2022 н.р.

31 серпня 2021 року

   

 

    30 серпня 2021 року під головуванням декана Лариси Баль-Прилипко відбулося перше у новому навчальному році розширене засідання Вченої ради факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Порядок денний стосувався поточних нагальних питань життя факультету та перспектив розвитку на новий навчальний рік.

     Делегатом від ректорату на засідання завітав проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко.

     Роботу Вченої ради розпочали з привітань співробітників та студентів факультету. Тож, Почесною грамотою за вагомий внесок у розвиток університету відзначили декана факультету, професора Ларису Баль-Прилипко, Подякою, за заслуги перед університетом відзначили доцента кафедри кафедри м`ясних, рибних та морепродуктів Людмилу Тищенко, Дипломом за високі досягнення в навчанні, активну участь у студентському житті університету та з нагоди 30-ї річниці Незалежності України відзначили студента магістратури спеціальності «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» Артема Антоніва.

     У ході доповіді декан факультету, професор Лариса Баль-Прилипко доповіла присутнім про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу факультету, попередні результати вступної кампанії 2021 року, розвиток матеріально-технічної бази та завдання на 2021/2022 навчальний рік.  Доповідач зосередила увагу присутніх на підсумках подання заяв від вступників ОС Бакалавр на основі повної загальної середньої освіти та про результати складання вступних випробувань з комплексу фундаментальних і професійно-орієнтованих дисциплін на освітньо-професійні програми підготовки фахівців ОС Магістр за спеціальностями, 181 «Харчові технології» і 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка». На думку декана, вжиті попередньо заходи та створення принципово нового освітнього середовища значно інтенсифікували процес  популяризації спеціальностей, та удосконалили якість навчального процесу. І для подальшого удосконалення зазначених сфер діяльності на факультеті планується найближчим часом збільшення контингенту студентів, шляхом підготовки нового покоління фахівців ОС «Бакалавр» за спеціальністю 229 "Громадське здоров'я", підготовки фахівців та створення на факультеті кафедри громадського здоров'я із залученням до цього фахівців  кандидатів та докторів медичних наук.  Проведення акредитаційної експертизи ОНП Нутриціологія спеціальності 181 Харчові технології ступінь вищої освіти Магістр та рhD доктора філософії ОНП "Харчові технології" спеціальності 181 Харчові технології.

     У своїй доповіді декан також відмітила, що на факультеті активно впроваджується і реалізується Концепція підготовки студентів ОС «Бакалавр» – проведення лабораторно-практичних занять в умовах харчових виробництв; ОС «Магістр» – проведення лекцій, науково-дослідних робіт з виконання магістерських досліджень, майстер класів; підготовка магістерських робіт під  замовлення компаній, підприємств, в тому числі компанія «Миронівський хлібопродукт», компанія “ІНТЕРСТАБ”, «Альмо-Веко Фуд», компанія “LICHTGENE”, компанія “Diagen” Асоціація українських виробників “Морозиво і заморожені продукти”, Українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК, компанія виробництва культивованих грибів “Дінбо”, компанія «Метімекс-Україна», «Пирятинський  делікатес», «Глобинський м’ясокомбінат» та ін. Саме з метою подальшого працевлаштування магістрів факультету, на Вчену раду завітали представники «Миронівського хлібопродукту».

     В обговоренні проекту рішення вченої ради прийняли участь, в.о. завідувача кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції к.т.н., доцент Ольга Прядко, в.о. завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК к.т.н., доцент Володимир Василів, професори кафедри м`ясних, рибних та морепродуктів Валентина Корнієнко та Віктор Ємцев. Представником від студенства виступав Данило Маліков. Всі одноголосно підтримали проект рішення вченої ради та висловили побажання подальшого втілення запланованого на факультеті.

 

     Подальше обговорення згідно порядку денного стосувалося представлення плану роботи вченої ради факультету на 2021/2022 навчальний рік, який після обговорення було затверджено.

     На завершення голова вченої ради Лариса Баль-Прилипко, подякувала всьому колективу за плідну роботу, підтримку та реалізацію планів, поставлених перед факультетом !!!

Проект рішення Вченої ради факультету

Оксана Станіславівна,

вчений секретар

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook