Перші пари майбутніх перекладачів: німецька з перекладачем для німецьких ЗМІ Маркіяном Остапчуком

29 серпня 2021, 18:55

 Для вивчення мови вільна допитливість
набагато важливіша за сувору необхідність.
Аврелій Августин

   Щойно розпочався навчальний рік, а студенти спеціальності «Філологія», які обрали Національний університет біоресурсів і природокористування України, щоб опанувати професію перекладача, вже отримали можливість поспілкуватися з відомим перекладачем Маркіяном Остапчуком з Федеративної Республіки Німеччина. Пан Маркіян здійснює переклади для німецьких ЗМІ і охоче ділиться зі студентами секретами своєї цікавої професії щоразу, коли відвідує Україну.
   26 серпня першокурсники прийшли на першу пару, це був «Практичний курс основної іноземної мови (німецької)» – і він дійсно був практичним. Незважаючи на те, що студенти мають різний рівень володіння німецькою мовою, пан Остапчук легко і невимушено пояснював незрозумілі слова і вирази.     Основною темою була мотивація до вивчення мови, бачення студентами свого професійного майбутнього, уявлення про Німеччину.

   Під час пари до аудиторії завітали декан гуманітарно-педагогічного факультету Савицька І.М. і заступник декана Кравченко А.Г., які були приємно здивовані мотивацією студентів і їхнім щирим захопленням німецькою мовою.

   А от першокурсниці Анастасії Погорєловій вже вдалось випробувати себе в ролі перекладача, адже дехто з її одногрупників починає вчити німецьку мову з «нуля», і їм потрібна була допомога. Настя виконала своє завдання на всі сто відсотків!

   На завершення пари студенти подякували нашому гостю, а він пообіцяв невдовзі знову завітати до університету, щоб продовжити проведення занять з німецької мови, адже найкращий спосіб вивчити мову – з її носієм.

   Дякуємо пану Маркіяну Остапчуку і чекаємо наступних практичних занять!

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook