Україна відкрита для наукового діалогу

15 серпня 2021, 9:07

   У Києві відбулася зустріч не просто титанів-науковців, а давніх друзів – знакова подія для всієї наукової спільноти України. Президент Польської академії наук Єжи Душинський, біохімік, професор біологічних наук, відвідав Україну і завітав до Інституту фізіології імені О. О. Богомольця НАН України. Давнього друга з Польщі зустріли багаторічний директор Інституту фізіології імені О. О. Богомольця НАН України академік Олег Кришталь, його наступник – директор Інституту фізіології імені О.О. Богомольця НАН України академік Микола Веселовський з колегами-науковцями. Вчені у вузькому колі обговорили ситуацію у світі, згадували спільні проекти, зустрічі за минулі роки.

   Олег Олександрович Кришталь – людина-епоха. Здобутки науковця – це успіх для України й визнання на світовій арені. Серед запрошених наша колега Вероніка Чекалюк.

 
   – Саме із таких зустрічей, спільних проектів та інтересів складається імідж держави, позиціонування у світі. Наука, як і мистецтво, – це яскраві позитивні теми, що напряму впливають на сприйняття України у світі. Про наукові успіхи варто інформувати спільноту, залучати медіа.
   Імідж держави – це стереотипний образ у масовій свідомості, і водночас – це емоційно забарвлене уявлення про державу, що формується під впливом публічних меседжів, науково-практичних інформаційних приводів. Особливо увага до наукових досягнень прикута в умовах пандемії, – аналізує тему репутації України фахівець з іміджелогіі, науковець Вероніка Чекалюк. – В умовах політичних і воєнних конфліктів, загроз для здоров'я суспільство особливо загострено реагує на інформацію в ЗМІ, підсвідомо сподіваючись на гарні новини, так звану "оптимістичну інформаційну пігулку". Внаслідок життєвих криз люди стають більш чутливими – тому саме наука на рівні із мистецтвом набуває психотерапевтичних функцій.

   Україна відкрита для наукового діалогу, саме наукові відкриття є найкращими іміджетворчими чинниками, місточками для співпраці країн і плідної комунікації, зміцнення міжнародних зв'язків.

   Неймовірна атмосфера в Інституті, ця зустріч, демонструють високий рівень міжнародних комунікацій, бездоганне володіння мовою наукової дипломатії. Це зустріч надзвичайно інтелігентних і високодуховних особистостей.

Дорогому гостю подарували англомовну наукову монографію «Neurophysiological Essays of Platon Kostyuk and his Students», і в майбутньому сподіваємося на низку нових проектів та наукових відкриттів.

 

Підготувала: Оксана Звороцька,
гурток «Юний журналіст»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook