Літо творчих перемог

9 серпня 2021 року

    Коли літо відкрило нам свої теплі обійми, даруючи радісні посмішки, веселий відпочинок і яскраві емоції, уже вп'ятнадцяте зібрав творчі особистості міжнародний багатожанровий мистецький конкурс «Скадовськ збирає друзів».

 
         Цьогоріч у номінаціях «Вокальне мистецтво» (академічна, естрадна, народна манера виконання), «Хореографічне мистецтво» (народні, естрадні, сучасні, спортивні, бальні танці), «Театральне мистецтво» ( художнє слово, театральні композиції, малі театральні форми, драматичні або естрадні мініатюри, модельна пластика, оригінальний жанр, театр пошуку, авангардний театр), «Музичне мистецтво», «Декоративно-ужиткове та образотворче мистецтво», «Моделінг» та ін. змагалися близько 3000 колективів та виконавців, серед них – народний жіночий вокальний ансамбль «Октава», народний студентський театр «Березіль» та тріо «ТоНіка».
         Зазвичай на таких конкурсах журі оцінює оригінальність авторської думки, унікальність авторського підходу до розкриття теми, рівень виконавської майстерності, рівень музичної, художньої, образотворчої культури, артистизм, культуру виконавської майстерності, сценічну культуру, композиційну побудову виступів, їх складність та емоційне сприйняття.
         Відзначивши високу вокальну культуру, тематичну спрямованість, володіння навичками вокального мистецтва народного вокального ансамблю «Октава», чистоту інтонування, інтерпретацію, виконавський стиль, ступінь володіння засобами вокально-хорового виконавства, оригінальність аранжування тріо «ТоНіка», «Октаві» присвоєно звання лауреата 2-го ступеня, «ТоНіці» – 1-го!
         Хоч як не було складно серед такого моря виконавців, не відстав і «Березіль» – за реалізацію художнього задуму, складність репертуару, професійні навички виконавців, творчу індивідуальність, оригінальність сценографії у театру диплом 2-го ступеня!
         І щойно ми привітали наші таланти та їх неперевершених керівників – викладача кафедри культурології Ніну Мелікову та старшого викладача Наталію Тітенко з перемогою, приємна звістка прилетіла на кафедру із Греції. На Міжнародному фестивалі «STARS OF OLYMPUS» члени журі високо оцінили творчу майстерність тріо «ТоНіка» під керівництвом Ніни Володимирівни Мелікової: тріо здобуло переможне перше місце з композицією «Dravidian Dithyramb».

         Не стало літо творчими канікулами і для студії естрадного співу «ВойтВойс» під керівництвом доцента кафедри культурології Ірини Войтюк. Вихованець студії Дмитро Шевчук презентував її на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Таланти літа-2021» Міжнародного проєкту «Калейдоскоп талантів» у Польщі. Дмитро став лауреатом фестивалю, отримавши диплом 3-го ступеня, а його керівник - Ірина Віталіївна Войтюк – отримала подяку організаторів за підтримку культурної спадщини і активну участь у розвитку талантів, за розвиток міжнародного співробітництва та обміну талантами.
 
         Але це ще не все…Мистецька студія «Голосіївська палітра» і гурток «Декоративна флористика» – колективи різнопланові і багатожанрові. Перемоги на Всеукраїнських фестивалях і конкурсах у номінаціях «Фотомистецтво», «Декоративно-вжиткове мистецтво» і багато інших неодноразово були представлені на нашій сторінці. Але цього разу вид конкурсу став новим і для учасників, і для керівника студій – доцента кафедри культурології Ярини Пузиренко.
         На запрошення кафедри маркетингу факультету бізнесу і права Білоруської сільськогосподарської академії учасники студії першокурсники факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Анастасія Скуба, Валентина Шкорбот та Єлизавета Троян – взяли участь у 3-му міжнародному молодіжному конкурсі реклами «GOLDEN WHEATS» («Золотий колос»), який був проведений для розвитку творчих здібностей студентів, отримання і розвитку навичок створення готових продуктів реклами і PR, накопичення практичного досвіду роботи у сфері маркетингових комунікацій.
         Зовнішня реклама, друкована реклама, інтернет-реклама, презентації можна було подати у номінації ««Моя альма-матер», «Моя професія і спеціальність», «Моя сім'я», «Маю право», «Профілактика наркоманії, алкоголізму, ігроманії», «Захист навколишнього середовища», «Енерго і ресурсозберігання», «Проти корупції», «Дорогою добрих справ», «Безпека життя», «Реклама товару (підприємства)».
         Довго дівчата та їх керівник чекали результатів, майже два місяці мовчали організатори і журі… Та тим радіснішою стала мить, коли наприкінці минулого тижня нагороди знайшли своїх героїв – і Анастасія, і Валентина, і Єлизавета отримали дипломи першого ступеня у номінації «Захист навколишнього середовища».
 
         А ми сподіваємося, що перемоги студії цьогоріч приведуть її до захисту звання «Народна аматорська».
         Літо ще не закінчилося. І творчі проєкти також. Саме зараз проходить Міжконтинентальний пісенний онлайн-фестиваль – конкурс California Fest-UNITED BY SONG. У ньому беруть участь хорова група народного ансамблю пісні і танцю «Колос» імені С.А. Семеновськогочоловічий вокальний ансамбль «Амеро» і викладач кафедри культурології Влада Чайка. Ви можете підтримати наші таланти, зайшовши за покликанням і поставивши вподобайку:
 
 https://fb.watch/7gSLtfCFcl/
 https://fb.watch/7gSPbefCVT/
 https://fb.watch/7gSQvDawU8/
 
         Успіхів усім і нових перемог!
 
Ірина Майданюк,

завідувач кафедри культурології

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook