Я мріяла про Європейський диплом ще з дитинства

3 серпня 2021 року

      Мене звати Саша і я студентка факультету тваринництва та водних біоресурсів. Я мріяла про Європейський диплом ще з дитинства. У 10-му класі я дізналась від друзів про програму студентської мобільності Erasmus+ та які можливості вона надає.

     Я багато читала та цікавилась різними країнами, містами та університетами. Мені дуже хотілось потрапити в Словацький сільськогосподарський університет в Нітрі або в університет Менделя в Брно в Чехії. Для мене це була як нездійсненна мрія. В перший тиждень після вступу у НУБіП я підійшла до декана спитати чи підтримується тут програма Erasmus+. Паралельно навчалась та вивчала англійську та чеську і мріяла про європейську освіту.

      На другому курсі я дізналась про програму навчання до Ліллю, поговорила з батьками, вирішила що хочу спробувати, але на наступний день в Україні ввели карантин у зв’язку з COVID-19. В березні цього року один викладач розповів що скоро буде лекція з представниками університету JUNIA ISA Lille і я вирішила що це мій шанс.

      Склала резюме, написала мотиваційний лист, зібрала інші документи і відправила свій запит. Коли прийшов час для співбесіди, мабуть, це був найбільш хвилюючий момент в моєму житті через те що я так довго про це мріяла і я не збиралась опускати руки. Весь наступний тиждень в мене завмирало серце від кожного повідомлення яке приходило на пошту. І ось, вирішальний момент, я не могла повірити своїм очам, сльози від щастя та крики « у мене вийшло, я пройшла», та емоції які словами не можливо описати. Сподіваюсь, що JUNIA ISA Graduate School of Engineering подарує мені незабутній досвід та купу неймовірних моментів.  

А всім студентам, котрі ще сумніваються хочу сказати що навчання в Європі це дуже доступно, головне бажання та якісна підготовка, слідкуйте за оновленнями на сайт, як це робила я, та впевнена, одного дня здійсниться і ваша мрія.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook