Фундамент доброї справи: студентські будзагони в дії

27 липня 2021 року
     Будь-яка справа потребує доброго фундаменту. І це не тільки у переносному сенсі, але й буквально, коли це стосується будівель і споруд. Навіть найміцніша фортеця не встоїть без доброго підгрунтя. А коли це стосується навчального корпусу, збудованого у довоєнні часи, – то тим більше.

     У підготовці інженерів-будівельників практична складова має надзвичайно важливе значення: закріплені на практиці теоретичні знання залишаються у пам’яті назавжди, говорить декан факультету конструювання та дизайну Зіновій Ружило. А за шість тижнів навчальної практики на будівельних об’єктах університету можна навчитися багато чому. Цього року для проходження практики студентів 2-го курсу спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія» було створено студентський будівельний загін під керівництвом асистента кафедри будівництва Олега Самсонюка. А об’єктом обрано 5-й навчальний корпус. І не випадково: напередодні студенти 4-го курсу за консультування професора Миколи Ярмоленка на практичних заняттях провели технічні огляди будівельних об’єктів університету, склали відповідні акти обстеження із визначенням першочергових робіт.

    Зокрема, вирішено було підсилити фундамент 5-го корпусу, облаштувавши відмостку. Крім того, за час практики проведено підготовчі роботи, демонтовано старі вентиляційні системи, виставлено опалубку тощо.

  

     Активні члени студзагону Дмитро Мануілов, Олексій Тіток, Антон Галаєв, Євген Коцупал та інші щиро вдячні бригадиру будівельниї бригади університету Василю Вороні за поради та допомогу при виконанні цих робіт.

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook