Валерія Кирик: «Один університет, одна заявка – НУБіП України, соціальна робота»

19 липня 2021 року

 

  • — Добрий день, давайте з Вами знайомитись.

— Валерія Костянтинівна Кирик. Закінчила Київську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 151.

  • — Скажіть, будь ласка, чому вирішили вступати саме до нашого університету?

— І хоча я киянка, але сподіваюсь знайти друзів, а тому компактне розташування корпусів і гуртожитків привабило у першу чергу. Затишне і зручне розташування, зелений куточок, унікальний ботанічний сад, їдальні, санаторій-профілакторій, спортивний комплекс, пасіка, бібліотека, затишні сквери, стайня... Одним словом – мегаполіс з розвиненою і зручною інфраструктурою. Це в першу чергу, що мене привабило. А найголовніше – саме тут я знайшла унікальність програми «Зелена соціальна робота». Можливість отримання подвійного диплому, проходження практики за кордоном. Мене зацікавила саме практика у Франції. Я вивчала мову, хочу її удосконалити та проходити практику тільки у Франції. Я ще й співаю, тому наявність вокальних студій надало ще одну перевагу.

  • — Чому Ви брали спеціальність «Соціальна робота?»

— Дбайливе ставлення до оточуючих у мене було з дитинства. Починаючи з десятого класу почала відвідувати Дні відкритих дверей, які проводили заклади вищої освіти. Широкий спектр спеціальностей, необмежені можливості в самореалізації… Я трішки розгубилась. Хотілось бути і вчителем, і менеджером, і управлінцем. І саме спеціальність соціальна робота може все це дати. Тоді я стала проводити моніторинг закладів вищої освіти, де є ця спеціальність. І яке ж було для мене здивування, що майже всі заклади мають цю спеціальність. Більш конкретно я стала самостійно вивчати її можливості, перспективи. Спілкування з викладачами кафедри переконало мене вступати саме у цей заклад вищої освіти. Фахівці своєї справи, закохані в свою професію дійсно компетентно навчать вчитись, самостійно здобувати знання, а це у свою чергу дозволить стати конкурентоспроможним на ринку праці.

  • — Що Ви очікуєте від навчання в університеті?

— В першу чергу хочу отримати професію своєї мрії, реалізуватись, самовдосконалюватись і розвиватись, мати власну справу. Звичайно ж хочу знайти нових друзів, однодумців. А комунікабельність і відповідальність, активна життєва позиція мені в цьому допоможуть. Очікую активного та цікавого студентського життя. Через самоврядування у студентській та профспілковій організаціях університету хочу розвинути лідерські та управлінські якості, тому перше, що зробила, це вказала в анкеті, що хочу бути старостою групи. Я буду навчатися в найпрестижнішому, сучасному, унікальному, доброзичливому університеті України. Це є мій вибір!

Інтерв’ю з абітурієнтом провела
професор кафедри соціальної роботи та реабілітації
Тверезовська Ніна Трохимівна

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook