Активізація співпраці з Китайською Народною Республікою – актуальне питання сьогодення

17 липня 2021, 10:37

 15 липня 2021 року в конференц-залі Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана відбулася міжнародна освітня конференція «Один пояс — один шлях», яка проходила під егідою Українсько-китайської торгової асоціації.

                             


У роботі конференції прийняли участь понад 30 представників різних закладів вищої освіти України та Китайської народної республіки — Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», Київської муніципальної Академії музики ім. Р.М. Глієра, а також професійно-технічного коледжу Caofeidian Vocational and Technical College (КНР). Гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України на конференції представляли доц. Данилова Т.В. (кафедра філософії та міжнародної комунікації), доц. Ольховська Н.С. (кафедра іноземної філології і перекладу) і доц. Оснач О.М. (кафедра міжнародних відносин і суспільних наук).
Своєрідною вступною частиною конференції стало підписання установчих документів Українсько-китайського освітнього Альянсу, членами якого стали декілька українських та китайських освітніх закладів. Дана подія відбувалася паралельно в Києві та Пекіні, а комунікація між учасниками забезпечувалася за допомогою відеозв’язку.

                        

Основна частина конференції розпочалась із виступів проф. Лук’яненка Д.Г. (ректора Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана), Голуба Т.В. (радника прем’єр-міністра з європейської і євроатлантичної інтеграції України) та пана Чень Чжунфеня, президента Українсько-китайської торгової асоціації. Ці виступи були з великим інтересом та ентузіазмом зустрінуті всіма учасниками і задали тон подальшому ходу конференції, окресливши основні тематичні напрямки обговорення: як загальні, так і більш специфічні аспекти та перспективи співробітництва між Україною та Китайською Народною Республікою, зокрема в сфері вищої та професійної освіти, обміну студентами, інвестицій, в тому числі в освітню галузь, тощо. Особливо актуальною тематика конференції виглядає у світлі нещодавніх кроків вищого керівництва нашої держави на міжнародній арені, що продемонстрували у зовнішній політиці України досить чітку тенденцію до активізації взаємозв’язків із КНР.

                        

У підсумку необхідно відмітити, що конференція пройшла на високому організаційному та науковому рівні із великим зацікавленням до обговореної тематики і особливо значний інтерес представляла для тих, хто цікавиться проблематикою світової політики та міжнародних відносин.

Олексій Оснач,
доцент кафедри міжнародних
відносин і суспільних наук

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook