Енергетик – звучить круто! В’ячеслав Журавський з Кропивницького обирає НУБіП

15 липня 2021 року

     Прийом документів для вступу до закладів вищої освіти розпочався. Переважна більшість абітурієнтів уже визначилася щодо свого майбутнього фаху.
    Саме до таких вступників відноситься В’ячеслав Журавський. Він успішно закінчив комунальний заклад "Ліцей "Науковий" Міської ради міста Кропивницького" і одним з перших подав свої документи до вступу на спеціальність 141 електроенергетика, електротехніка і електромеханіка.


Ми поспілкувалися з майбутнім студентом ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України.
- Привіт В'ячеславе! Для початку вітаємо тебе із успішним завершенням ліцею і складанням ЗНО. Які твої відчуття? Ти за крок до нового життєвого етапу - студентського?
- Я ще досі не можу до кінця усвідомити, що вже закінчив ліцей та здав ЗНО. Це було нелегко. А сама процедура подачі документів не склала проблем. Усе через електронний кабінет, покроково доступно і зрозуміло розписано. Декілька кліків - і документи подано. Тепер лише хвилююсь, чекаючи результату конкурсу.

- Знаю, що зараз перед вступниками постає дилема, яку професію обрати. Чи легко тобі було визначитись із майбутнім фахом?

- Так, я також довго не міг визначитися з майбутньою професією. Але мені допоміг порадами мій дідусь, який все життя присвятив енергетиці. Дідусь закінчив Кіровоградський технікум ще в 1969 році за спеціальністю "Електрифікація сільського господарства" та працював у підприємстві електричних мереж. Спочатку контролером, потім - головним електромонтером. Але більше 20 років професійного життя віддав роботі диспетчером району електричних мереж.
    Дідусь дуже шанобливо говорить про свою професію, про її значення в сучасному житті. І я повністю з ним погоджуюся! Вважаю, що ця професія актуальна зараз так само, як і багато років тому. Електроенергетики забезпечують роботу усієї економіки країни: без надійного електропостачання не працюють ні комп'ютерні мережі, ні банківські системи, ні мобільний зв’язок. Та й побут стає дуже некомфортним. Тому я вирішив продовжити нашу сімейну традицію і обирав фах електроенергетика.

- А чому саме НУБіП України?

- Тут все просто. Ще раніше дізнався про предметну олімпіаду у Національному університеті біоресурсів і природокористування України і взяв у ній участь. Тепер матиму додаткові бали при вступі.
    Потім познайомився ближче з цим університетом на Дні відкритих дверей.

    Далі було декілька профорієнтаційних заходів, які дуже цікаво проводив ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження із залученням виробничників. Саме там і дізнався про особливості майбутньої професії.
    А вже пізніше мене приєднали до групи вступників інституту у месенджері, де я дізнався багато корисної інформації. Так остаточно вибір був зроблений.

- Дякуємо тобі за спілкування, бажаємо успішного завершення вступної кампанії та цікавого подальшого навчання. До зустрічі на парах!

 

Лілія Мартинюк,
старший викладач кафедри електропостачання
ім. проф. В.М. Синькова

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook