Марина Борщ з Сумщини обирає професію управлінця та НУБіП України першим пріоритетом

14 липня 2021 року

 

«Творчість - мій підхід у житті, яскраве хобі формує професію!», вважає моя подруга Марина Борщ, випускниця Обтівського ліцею Кролевецької міської ради.
Я, Красноштан Анна, студентка вже другого курсу факультету аграрного менеджменту, хочу з вами поділитися думками вступників. Чому вони обирають НУБіП України? Які плани у навчанні та відпочинку? Які переваги є надважливими?

З Мариною ми товаришуємо давно, тому вона з радістю погодилася розповісти трішки про себе та відповісти на деякі питання, аби допомогти іншим вступникам краще зрозуміти переваги навчання у НУБіП України.

  • Як ти дізналася про наш університет та що було головним у виборі спеціальності?

- Інформацією про НУБіП України володіла давно, оскільки багато моїх знайомих навчаються тут, але між нами, по секрету, саме ти мене переконала про вибір спеціальності та університету. Знаю, що вуз є одним з перших в Україні. В ньому я зможу брати участь у програмах міжнародної академічної мобільності студентів, є можливості отримання подвійного диплому, закордонні практики, розвинута інфраструктура життя та відпочинку для студентів і саме головне, що я зачарувалася в нього з першого погляду.

Щодо спеціальності, чесно кажучи, мені було легко зважитися. Адже, коли ти обрала спеціальність «Менеджмент» ми багато обговорювали навчання. Ти мені вперше розповіла про необхідність розвитку критичного мислення, а саме вміти бачити процеси з різних точок зору, що допомагає знайти творче і цікаве рішення складних управлінських проблем. Тому хочу цю професію, щоб з легкістю конструювати проєкти завтрашнього дня.

  • Чого очікуєш від навчання?

- Впевнена, що навчання буде цікавим, хочу себе розвивати в різних сферах діяльності, планую брати участь у народному колективі – ансамблі пісні і танцю «Колос». Хочу відвідати всеукраїнські та міжнародні фестивалі і конкурси. Щоб стати успішним в університеті, а потім і у професії, потрібно бути наполегливим у навчанні та всебічно розвиватись.

  • Кого із вчителів згадуєш? Хто навчив найбільше?

- Усі наші прояви сильних сторін стали можливими лише завдяки увазі та сильній теоретичній базі зі сторони вчителів. Навчання в ліцеї було незабутнім та яскравим. Вдячна всім без винятку, всі вчителі допомагали мені закладати фундамент для подальшого успішного навчання.

  • Можеш поділитися своїм баченням успіху в житті?

- Одна з фраз, яку я запам’ятала: «Результат - кількість спроб». Я вірю в те, що якщо ви витратите сто тисяч годин на те, щоб чомусь навчитися, то неодмінно знайдете успіх.

  • Що хочеш побажати вступникам у цьому році?

- Шукайте себе, просіть допомоги, якщо чогось не знаєте, формуйте себе. Час, вкладений у своє навчання, неодмінно окупиться в сто разів більше.

Від себе можу сказати, що найскладнішим в перший рік було сприйняти нове середовище, психологічно пристосуватися до змін, створити умови для швидкої адаптації. З перших тижнів відчуваєш, що є все більше можливостей добитися чогось нового. Всі предмети по-своєму цікаві, одні формують наші базові навички, які потрібні кожному з нас, а інші сприяють розумінню нашої професії. Я все ще звикаю до ритму університетського життя, але завдяки цьому відчуваю, що вже не школяр і тебе за партою ніхто не тримає, ти вчишся сам. Кожен повинен розуміти, що ваші знання залежать, перш за все, від зусиль, які ви докладаєте для вивчення предметів.

На кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту розроблена комплексна робота по залученню студентів до творчих бізнес-проєктів. Всеукраїнський конкурс студентських проєктів «Від ідеї до успіху» - реальна можливість для молодих людей реалізувати свій потенціал, представивши свої ідеї бізнес-професіоналам і роботодавцям, не тільки для справедливої оцінки поданих проєктів, але і для того, щоб дати їм можливість реалізувати себе в життя. Заходи, які постійно здійснюються кафедрою, дають безцінний позитивний досвід адаптації до сьогоднішньої «нової реальності» і демонструють, що спеціальність проєктного менеджера - перспектива майбутнього.

 

Я вважаю, перш за все, потрібно розуміти, що фах, який ти обрав - це твоє покликання, тобі це дійсно подобається, і ти хочеш цим займатися у подальшому. Потрібно навчатися сумлінно, дослухатися до викладачів, використовувати будь-яку можливість, яка тобі надається.

 

Анна Красноштан,
студентка факультету аграрного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook