Чому абітурієнти обирають НУБіП України

13 липня 2021 року

За кілька тижнів у Національному університеті біоресурсів та природокористування України розпочнеться вступна кампанія. Абітурієнти з усіх куточків нашої країни приїдуть до столиці, щоб вступити в один із найбільш рейтингових та популярних закладів вищої освіти на українських теренах. Вибір університету та спеціальності є дуже важливим, адже молода людина вибирає не просто місце навчання, а й прокладає собі шлях у майбутнє. Втім, цікавим залишається питання: чому абітурієнти обирають саме НУБіП України, через що вже декілька років поспіль залишається одним із найпопулярніших навчальних закладів столиці?

 

Відповідь на це питання знайшли викладачі кафедри англійської філології, які поспілкувалися з абітурієнтами із різних міст України та дізналися, чому вони обрали саме НУБіП України. Так, зокрема, випускниця слов’янського педагогічного ліцею Єлизавета Агеєва стверджує, що для неї вибір університету був тісно пов’язаний із вибором спеціальності. Дівчина завжди цікавилася гуманітарними науками і різними видами творчості, саме тому вона вважає, що НУБіП України буде правильним рішенням для неї. Єлизавета обрала спеціальність «Соціальна робота». Вона стверджує, що через те, що обраний нею університет є одним із провідних закладів освіти в нашій країні, саме він надасть їй багато можливостей для самореалізації в майбутньому.

Дуже важливим для дівчини виявилося місцерозташування Національного університету біоресурсів та природокористування України, наявність студентського містечка, самоврядування та гарної інфраструктури. На думку Єлизавети, про престижність університету свідчить наявність системи подвійних дипломів та викладання деяких дисциплін англійською мовою.
«Я вважаю, що можу розкрити свій потенціал саме тут. Найбільше мене зацікавив гуманітарно-педагогічний факультет, адже я завжди захоплювалася різними культурами, менталітетами та мовами. Адже завдяки ним я можу спілкуватися із багатьма людьми, а спілкування і є конструктом, з якого формується особистість. Я мрію працювати з людьми, а з моєю цілеспрямованістю та можливостями, які надає університет, я зможу втілити мою мрію в життя» - стверджує Єлизавета Агеєва.



Великий ентузіазм висловлюють й майбутні філологи. Так, абітурієнтка Катерина Москаленко каже, що вона подала документи на спеціальність «Філологія», оскільки цей напрямок зараз дуже актуальний і знання іноземних мов дає багато можливостей у роботі та житті.
«Я з дитинства люблю вивчати мови, і мені хотілося б і далі розвиватися в  обраному напрямку. У наш час важливо знання двох і більше мов - це основа комунікацій. Кажуть, вивчаючи нову мову, людина починає проживати нове, більш яскраве життя», - розповідає Катерина.
Національний університет біоресурсів і природокористування України одразу справив на неї позитивне враження. Дівчина боялася, що не зорієнтується в великій будівлі, але їй відразу ж допомогли, все пояснили. Співробітники приймальної комісії були ввічливими і підказали, як правильно заповнити документи.



Слід відзначити, що окрім набору на бакалаврську освітню програму, розпочинається прийом документів для вступу до магістратури. Так, випускниця НУБіП України за спеціальністю «Соціальна робота» Олександра Ілюхіна збирається продовжити навчання та здобути освітній ступінь магістра. Олександра захоплюється іноземними мовами та стверджує, що їх вивчення надихає її, робить розумнішою та відкриває всі двері.




Обраний абітурієнтами шлях неодмінно сформує їхні особистості, надасть можливості до професійного та творчого розвитку. Безсумнівно, обравши НУБіП України, майбутні бакалаври та магістри зробили правильний вибір, адже університет є простором для можливостей, де кожен зможе не лише реалізувати власний потенціал у чудовому колективі, а й неодмінно навчиться працювати на користь суспільства.

Антон Фоменко,
доцент кафедри англійської філології

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook