Навчальна практика з дисципліни «Агроекологія» завершилась

12 липня 2021 року

 Навчальна практика з дисципліни «Агроекологія» проходила під керівництвом доцента кафедри екології агросфери та екологічного контролю Анатолія Міняйло. Від екологічних знань кожного громадянина України (і, зокрема, сільськогосподарських спеціалістів), залежать виробництво екологічно чистої продукції, зниження ресурсо-, матеріало- та енергоємності агровиробництва, впровадження екологічно раціональних систем сільськогосподарського виробництва, оптимізації агроландшафтів та багато інших заходів, здатних покращити стан навколишнього природного середовища і зменшити наслідки антропогенного впливу. Можливості раціонального використання сільськогосподарських земель для одержання рослинницької і тваринницької продукції при одночасному збереженні природних ресурсів, біологічного різноманіття і захисту середовища існування людини та виробленої продукції від забруднення досліджує агроекологія – наука, виникнення і розвиток якої пов’язані з еволюцією сільського господарства та освоєнням земель.

Студенти з великим задоволенням пройшли інструктаж практики на свіжому повітрі, в аудиторії просто неба на території Ботанічного саду НУБіП, обговорили актуальну нормативну базу аграрного сектору та екології, провели декілька цікавих дискусій на рахунок раціонального використання земельних ресурсів.

Програмою практики передбачено ознайомлення з колекцією культур ботанічного саду ім. Н.Н. Гришка, який входить до природно-заповідного фонду України та є об'єктом комплексної охорони, належить до земель природного та історико-культурного призначення, які охороняються як національне надбання держави. Сад за різноманітністю колекцій живих рослин, масштабами території, рівнем наукових досліджень, займає одне з провідних місць серед найбільших ботанічних садів Європи!\

Ознайомлення з науковою роботою і специфікою проведення досліджень лабораторії «Зелений дім» надало можливість опанувати студентами допоміжні види діяльності в галузі вирощування сільськогосподарських культур, необробленим тютюном, насінням та кормами для тварин, аналізу хімічної продукції, консультування з питань комерційної діяльності та управління.

В цілому навчальна практика додала знання та практичні навички наукової та дослідницької роботи в межах агробіоценозу та забезпечення їх високою продуктивністю.

 

Кишиченко Оксана

студентка 3 курсу, голова медіа відділу факультету.

Факультет Захисту рослин, біотехнологій та екології.

Керівник практики, доцент к.с.-г.н. Міняйло А.А.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook