«Кожен фініш – це, по суті, старт» (про вручення дипломів випускникам бакалаврської програми «Професійна освіта»)

30 червня 2021 року

Червень – місяць, щедрий на підведення підсумків для тих, хто підкорював вершини знань. Адже саме у червні випускники більшості освітніх програм отримують довгоочікуваний і такий жаданий документ – диплом про завершення певного циклу освіти.

2020/2021 навчальний рік, хоч і був винятковим через певні карантинні обмеження, подарував традиційне червневе вручення дипломів випускникам бакалаврської освітньо-професійної програми «Професійна освіта». Щасливі усмішки, теплі слова, щирі побажання зробили цей день дійсно святковим і незабутнім.

Випускників вітали ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, академік НАПН України, доктор педагогічних наук, професор Станіслав Ніколаєнко, декан гуманітарно-педагогічного факультету, кандидат філософських наук, доцент Інна Савицька, завідувач кафедри педагогіки, яка є випусковою для освітньо-професійної програми «Професійна освіта», доктор педагогічних наук, доцент Руслан Сопівник. Вони бажали випускникам втілення мрій, впевненості у подоланні вершин, мирного майбуття, професійного зростання.

Урочисті і трохи збентежені випускники освітньо-професійної програми «Професійна освіта» поділилися своїми враженнями від навчання у НУБіП та планами на майбутнє, усвідомлюючи, що закінчення одного етапу – це, по суті, початок іншого, нового.

Альона Комаренко, чарівна усміхнена володарка диплома з відзнакою, переконана, що свого часу зробила правильний вибір, при вступі віддавши перевагу НУБіП. «Навчалась із захопленням, щодня пізнаючи ще незвідане і відкриваючи в собі нові уміння. Зачарована людяністю викладачів, захоплена майстерністю викладання. Опанування знаннями з дисциплін, які пропонувались для вільного вибору здобувача освіти, розширили горизонти. НУБіП – це рівень, це грунтовні знання, це безмежні можливості! Звичайно, питання про місце подальшого навчання не стояло взагалі: я сподіваюсь продовжити навчання у магістратурі вже рідного мені університету за програмою «Педагогіка вищої школи».

Теплі слова вдячності зі сльозами на очах висловила Єлизавета Дика: «Я вдячна НУБіП за освіту. Вдячна за дружбу – справжню, щиру – не тільки між ровесниками, але і між студентами та викладачами. Тут немає примусу, тут немає непотрібного: тут все головне! Отриманий мною диплом дає широкі можливості для працевлаштування. Вже під час навчання мала кілька пропозицій від роботодавців, але вибір зробила на користь патрульної поліції: знання з педагогіки, психології та інших профільних дисциплін стануть мені у нагоді!»

«Приїхав вступати до НУБіП після закінчення Заліщицького фахового коледжу ім. Є. Храпливого, який є відокремленим структурним підрозділом університету. Жодного разу не пожалкував про свій вибір – навпаки, запросив на навчання до університету свого товариша. Вважаю, що освіта, підтверджена отриманим сьогодні дипломом, відкриває мені широкі можливості. Розуміючи важливість подальшого навчання за магістерською програмою підготовки, я знову серед інших обираю НУБіП. Саме тут, на мою думку, я отримаю ті знання і навички, які сприятимуть втілення у життя моєї мрії!», - ділиться своїми думками Василь Костинюк.

Своїми планами на майбутнє ділиться і Богдан Соколенко: «Мене приваблює у НУБіП дух науки, відчуття нового, висота злету. Якщо отримувати магістерську освіту, то тільки у Національному університеті біоресурсів і природокористування. Сьогодні авторитет навчального закладу – це авторитет його викладачів, це рівень зацікавленості студентів, який залежить від організації освітнього процесу. Сьогодні вступник обирає рівень, майстерність, сучасність, відповідність вимогам власним та ринку праці. Бо можна мати «красивий» диплом, але не мати знань і умінь. НУБіП формує в нас і те, і інше. Саме такий вибір я зробив для себе, такий вибір робить більшість моїх однокурсників».

Попереду у випускників бакалаврської освітньо-професійної програми «Професійна освіта» - спекотне літо, градус якому додає необхідність складання ЄВІ з англійської мови та вступного фахового іспиту. Але і викладачі кафедри педагогіки, які сьогодні щиро вітали випускників, і самі власники новеньких омріяних дипломів переконані: все у вчорашніх студентів вийде, високі пороги будуть подолані, і у вересні вже в новому статусі магістрів вони завітають до рідних затишних аудиторій!

Лідія Чередник,
асистент кафедри педагогіки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook