Завершення роботи ДЕК та випуск студентів відділення «Ветеринарна медицина» ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України»

26 червня 2021 року
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

У період з 14 до 23 червня 2021 р. студенти відділення «Ветеринарна медицина» ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України», які закінчили повний курс теоретичного і практичного навчання, складали  державні екзамени. Згідно наказу ректора НУБіП України в коледжі працювали дві державні екзаменаційні комісії: з «Неінфекційних хвороб сільськогосподарських тварин» і з «Інфекційних та інвазійних хвороб сільськогосподарських тварин». Головою ДЕК третій рік поспіль було призначено доцента кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин НУБіП України Лакатоша В.М., заступником – кандидата с.-г. наук, доктора філософії в галузі державного управління, заслуженого працівника сільського господарства України, директора коледжу Альохіна В.І., секретарем – Саханду Г.А. До складу фахових комісій увійшли викладачі, що забезпечували підготовку студентів: першої – Шинкарук М.С., Шупик О.В., Овчарук Н.П., Овчарук В.М., Мирончук В.М., Ландаренко Л.С.; другої – Слободчик В.С.,  Ткаченко В.Ю., Ремизовська Г.Г., Мирончук В.М., Пташник Г.О. До державної атестації у 2021 році було допущено 67 студентів. За результатами перевірки письмових робіт та співбесід Державна  екзаменаційна комісія встановила, що всі студенти (100%) успішно склали державну атестацію (середній бал 4,16, в т.ч. із «неінфекційних хвороб с.г. тварин» - 4,19, з «інфекційних та інвазійних хвороб с.-г. тварин» - 4,13). При цьому, 17 студентів виконали вимоги для отримання диплома з відзнакою. Робота комісій була організована і проведена на високому рівні, з дотриманням вимог МОН України, щодо роботи ДЕК, та МОЗ України, щодо запобігання поширення COVID 19. Після завершення екзаменів студенти ветеринарного відділення коледжу активно цікавились питаннями продовження навчання за фахом у закладах вищої освіти, зокрема в НУБіП України.

В період роботи комісії голова ДЕК познайомився з бібліотекою коледжу і подарував навчальний посібник з «Акушерства, гінекології та біотехнології відтворення собак і котів» (2020), що стане у нагоді студентами, які активно вивчають захворювання дрібних домашніх тварин. А також відвідав нещодавно створений рентген-кабінет та молочну ферму коледжу, на якій проводиться масштабна реконструкція.

Урочистий випуск студентів всіх спеціальностей коледжу набору 2017 року було проведено 25.06.2021 р. За 3,5 роки коледж підготував для різних галузей аграрного сектору України 374 фахівців, відрахувавши за цей період з різних причин тільки 19 студентів. Програма свята включала привітання випускників директором коледжу В.І.Альохіним, виступи голів ДЕК всіх відділень, гостей свята, батьків та студентів-випускників, концерт студентських колективів коледжу. Найбільш хвилюючим моментом свята стало вручення дипломів та прощання випускників з  alma mater.

Голова ДЕК, доц. Лакатош В.М.


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook