СТУДЕНТИ 3 КУРСУ ФАКУЛЬТЕТУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ УСПІШНО СКЛАЛИ ІСПИТ З ДИСЦИПЛІНИ «ПАТОФІЗІОЛОГІЯ ТВАРИН»

25 червня 2021, 14:00

З 16 по 25 червня 2021 року згідно графіка екзаменів, який затверджений начальником навчальної частини НУБіП України, студенти 3 курсу повного терміну навчання факультету ветеринарної медицини склали іспит з дисципліни «Патофізіологія тварин».
Основна мета дисципліни - пізнання основних закономірностей виникнення, розвитку та завершення патологічних явищ в організмі тварин. Отримані знання з дисципліни дають змогу лікарю ветеринарної медицини зрозуміти механізми перебігу тих чи інших патологічних процесів в організмі тварин.
Не зважаючи на те, що навчальний 2020/2021 рік був складним у зв’язку з епідемією коронавірусу, більшість занять пройшли у дистанційну формі. Тільки чотири тижні студенти навчалися очно у першому семестрі і два тижні у другому семестрі.

В період очного навчання більшість лабораторних занять студенти виконали з використанням лабораторних тварин і лабораторного обладнання, що дало можливість навчальну програму дисципліни виконати у повному обсязі. Протягом семестру допомогу у навчанні студентам надавали науково-педагогічні працівники кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка академік Анатолій Мазуркевич, доценти Василь Данілов та Юрій Харкевич, старший викладач Тарас Савчук та асистент Роман Бокотько, які постійно контактували із студентами, надаючи консультацію з необхідних питань, використовуючи електронний навчальний курс дисципліни «Патофізіологія тварин», який розміщений на платформі Elearn (https://elearn.nubip.edu.ua/login/index.php).


Також, педагогічні працівники підчас очного навчання із студентами опрацювали відповідні теми з дисципліни та постійно проводили обговорення відповідних тем у формі відео-конференції з використанням платформи Webex.


Екзамен був проведений в очному режимі з дотримання санітарно-гігієнічних вимог, на якому студенти отримували білет, який складався з десятьох тестових завдань і двох відкритих питань. Після опрацювання студентами білету екзаменаторами було проведено перевірку та оцінку роботи. З деякими студентами було проведено співбесіду для уточнення відповіді на поставлене питання у білеті.


В зв’язку із захворюваністю на коронавірус, дві групи здавали екзамен дистанційно. Екзамен в даних групах проводився в два етапи. На першому етапі кожному студенту на електрону скриньку було надіслано екзаменаційний білет, після чого кожен студент опрацьовував і відправляв на електрону скриньку викладача фотографію рукопису відповідей на отримані питання. Другий етап складав співбесіду з використанням платформи Webex згідно графіку з ідентифікацією студента та перевірки знань.


Академічна успішність студентів в цілому по курсу становить 88 %. Це студенти, які опанували викладені лекції, виконали завдання з лабораторних і самостійних робіт та успішно склали модулі. Інші 12 % студентів були недопущені до складання екзамену у зв’язку з невиконанням навчального плану.
Згідно аналізу успішності студентів 3 курсу повного терміну навчання екзамен з дисципліни «Патофізіологія тварин» на "відмінно" склали 53 студента (31 %), добре – 61 (35 %), задовільно – 39 (22 %).
Вітаємо студентів з успішною здачею екзамену і бажаємо успіхів у подальшому навчанні. Всім бажаємо здоров’я і гарних літніх канікул. Будьте здорові!

Старший викладач кафедри хірургії і
патофізіології ім. акад. І. О. Поваженка
Тарас Савчук

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook