Навчальна практика з дисципліни «Паразитологія та інвазійні хвороби тварин» завершилась

25 червня 2021, 12:35

Згідно наказу ректора навчальна практика з дисципліни «Паразитологія та інвазійні хвороби тварин» проходила на базі кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії факультету ветеринарної медицини під керівництвом професора Сороки Наталії Михайлівни. Для нас, студентів 5 групи IV курсу, це була завершальна навчальна практика. Після проходження навчальної практики в господарстві біля великих тварин нам дуже хотілося побачити і почути ще щось нове і цікаве.
У навчальній лабораторії кафедри ми з великим задоволенням відпрацьовували методики дослідження та техніки виявлення яєць і личинок гельмінтів у фекаліях тварин. Дослідження фекалій проводили різними методами і методиками. Особливе задоволення від досліджень отримували, коли наші зусилля оправдалися і ми виявляли яйця монієзій та личинки стронгілят у фекаліях тварин.

За сприяння декана факультету М.І. Цвіліховського та професора Н.М. Сороки упродовж двох днів ми проходили навчальну практику у Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи під керівництвом кандидата ветеринарних наук, старшого наукового співробітника Литвиненка Олега Петровича. Нам показали науково-дослідні відділи Інституту, обладнання, ознайомили з роботою співробітників паразитологічного відділу, його лабораторіями. Під мікроскопом ми розглядали цілий ряд мікропрепаратів яєць і личинок гельмінтів, а також переглянули чималу колекцію макропрепаратів з гельмінтів та їх фрагментів.

 

Досить цікавими були лекції О.П. Литвиненка про найбільш поширені гельмінтози серед тварин і людини в Україні, зокрема трихінельоз, ларвальні цестодози, спарганоз і інші. Нам детально розказали про лабораторні методи досліджень і показали як їх проводять за цих інвазій.

В цілому навчальна практика додала певні знання та практичні навички, які з часом стануть великою допомогою у нашій вже самостійній роботі лікаря ветеринарної медицини.

Оксана Рябошапка,
староста 5 групи 1V курсу
факультету ветеринарної медицини

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook