КУЛЬТУРОГІЧНІ ЗДОБУТКИ РОКУ – У ПОЛІ ЗОРУ РАДИ З ВИХОВНОЇ РОБОТИ

8 червня 2021, 10:00

 КУЛЬТУРОГІЧНІ ЗДОБУТКИ РОКУ – У ПОЛІ ЗОРУ

РАДИ З ВИХОВНОЇ РОБОТИ

 
Культура – це те, що залишається,
 коли все решта вже забулося.
 Едуар Ерріо
         Наш університет – один із найпрестижніших вищих навчальних закладів України. Але ж престиж закладу – не лише успіх освітніх програм. Це і результат роботи культурно-просвітницьких та інших організацій, які дають змогу студентам відчувати себе не зайвими, їхні захоплення -   потрібними   рідному університетові і державі.
         Саме такі аспекти роботи творчих колективів і студій кафедри культурології окреслив проректор з науково-педагогічної та розвитку НУБіП Сергій Миколайович Кваша на раді з організації виховної роботи, де заслуховувався звіт кафедри культурології за 2020/2021 н.р.

 
            Підводячипідсумки виконання кафедрою програми виховання студентів НУБіП "Патріот, Громадянин, Фахівець",Сергій Миколайович підкреслив її  неоціненний внесок у формування всебічно розвиненої особистості, зазначив, що рік був незвичним, але кафедра достойно пройшла «через терни до зірок» і навіть набула деяких інновацій, подякував співробітникам за роботу.

 
         Про своїх вихованців, кожен з яких є гордістю НУБіП, розповіла професор кафедри керівник студії академічного, естрадного і джазового співу народна артистка України Наталія Шелепницька.  Золоті і срібні зірки Міжнародного конкурсу імені квітки Цісик, отримання звання заслуженого артиста України, вступ до музичного інституту після закінчення нашого університету – це неповний перелік творчих заслуг студії.

 
         Керівник мистецької студії «Сім сходинок» доцент кафедри заслужений артист України Роман Рудий представив здобутки своїх вихованців – інструменталістів, вокалістів, рок-групи: студійні записи, власний відеокліп, перемога на відбірковому турі рок-фестивалю… А ще Роман Антонович висловив пропозицію: студентам варто пропонувати своєрідні «гастролі» - поїздки видатними місцями України.

 
         Протягом останнього року свою славу підтвердила і хорова група народного ансамблю пісні і танцю «Колос», - зазначив керівник хорової групи «Колоса» старший викладач Володимир Якимчук. Національне хорове мистецтво аматори представили не лише в Україні, а й у різних куточках світу, де отримали перші місця і Гран-прі.
         Перелік творчих перемог студії естрадного співу «ВойтВойс» озвучила її керівник доцент кафедри Ірина Войтюк.  У творчих конкурсах і фестивалях Ірина Віталіївна бере участь разом зі своїми учнями, її перемоги надихають і показують, як варто досягати вершин.

 
         Викладач кафедри керівник народного жіночого вокального ансамблю «Октава» Ніна Мелікова поділилася новими творчими ідеями, адже за час пандемії на кафедрі створила ще один колетив – тріо «ТоНіка», який уже став володарем Гран-прі кількох міжнародних конкурсів.

 
         Окрім вокальних студій, на кафедрі працюють хореографічні колективи, народний театр, фотостудія, студія декоративно-вжиткового мистецтва. Усі вони мають безліч заслуг і нагород. Навіть сьогодні керівник студії «Голосіївська палітра» і «Декоративна флористика» Ярина Пузиренко передала чергову нагороду за перемогу в Міжнародному творчому конкурсі студентові факультету тваринництва і водних біоресурсів В'ячеславові Дикалу.
       Загалом, роботу кафедри культурології було визнано гідною високої оцінки, присутні визнали, що кафедра – необхідна цеглинка у вихованні сучасного громадянина, фахівця, патріота.

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook