Навчальна практика на факультеті тваринництва та водних біоресурсів триває

26 червня 2021 року
     На факультеті тваринництва та водних біоресурсів 14 червня розпочалася навчальна практика для студентів 2 курсу спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» з дисципліни «Основи розведення тварин». Під час проходження практики студенти мали можливість закріпити теоретичні знання отримані під час аудиторних занять та набути практичних навичок з технології вирощування та розведення основних видів сільськогосподарських тварин.

     У перший день практики керівниками практики – викладачами кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин, доцентами Тамарою Литвиненко та Наталією Свириденко, традиційно, було проведено первинний інструктаж з техніки безпеки та ознайомлено студентів з правилами безпеки під час роботи з тваринами.
     Наступним етапом практичної підготовки було проходження практичного навчання на базі сучасних навчально-наукових лабораторій базі факультету тваринництва та водних біоресурсів. За період проходження практичного навчання студенти побували в навчально-науково-виробничій лабораторії конярства кафедри конярства та бджільництва та ознайомилися з особливостями утримання та догляду за тваринами, провели оцінку екстер’єру коней різних порід, здійснили вимірювання основних промірів та розрахунок індексів будови тіла.

     В навчально-науковій лабораторії технології виробництва продукції птахівництва майбутні лікарі ветеринарної медицини мали можливість побачити особливості технології утримання та годівлі курей яєчного напрямку продуктивності та проведення інкубації яєць різних видів птиці.

     З особливостями ведення галузі бджільництва студенти ознайомилися на базі навчальної лабораторії «Голосіївська навчально-дослідна пасіка» факультету. Присутні з цікавістю слухали розповідь про біологію бджолиної сім’ї, правила роботи з бджолами, та їх роль в навколишньому середовищі, також побували в музеї медоносних і лікарських рослин, музеї бджільництва, оглянули колекцію медоносних рослин, що вирощують на території лабораторії.

     Впродовж проходження практики всі бажаючі побували в щойно відкритому навчально-науково-виробничому центрі «Водних біоресурсів та аквакультури», на базі якого аспіранти та науковці факультету проводять дослідження з розведення вузькопалого рака (Astacus leptodactylus) та кларієвого сома (Clarias gariepinus) з використанням сучасних технологій аквапоніки.

     Особливий інтерес та дискусію у студентів викликали питання розведення, утримання та здоров’я декоративних гідробіоресурсів, зокрема тих що вирощують в центрі: гупі, цихлозоми зебра, меланотеній прекокс, чорносмугова цихлазома, золоті рибки різних селекційних форм, суматранських барбусів, не оминули увагою і тему аквадизайну та конструювання декоративних аквасистем.
     Заключним етапом навчальної практики була підготовка і захист звітів та виконаних індивідуальних завдань згідно програми практики.
     Під час проходження практики всі студенти виявили зацікавленість та старанність до виконання поставлених завдань, приймали активну участь в обговоренні актуальних питань розвитку галузі тваринництва.


Наталія Свириденко і Тамара Литвиненко,
доценти кафедри генетики, розведення
та біотехнології тварин,
керівники практики


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook