Юлія Шляховчук, випускниця Мирогощанського аграрного коледжу, обирає факультет тваринництва та водних біоресурсів

22 червня 2021 року
Вже зовсім небагато часу залишилось до важливого для кожного майбутнього студента часу – вступу у заклад вищої освіти. Багато хто з абітурієнтів ще стоїть на роздоріжжі – вирішує для себе, яким буде його подальше життя. Багато хто, вже чітко визначився, яку професію обирає. Серед них – Юлія Шляховчук, випускниця Мирогощанського аграрного коледжу, яка вже зробила свій вибір – бути технологом з виробництва і переробки продукції тваринництва. Здобути цю важливу для людства спеціальність дівчина вирішила у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, вступаючи до факультету тваринництва та водних біоресурсів.
     Давайте познайомимося з нею поближче!

  • Юлія, розкажіть нам про себе.

— Я проживаю у с. Гірники Дубенського району Рівненської області. Закінчила Здовбицьку загальноосвітню школу І-ІІ ступенів, а потім 4 роки навчалася у Мирогощанському аграрному коледжі (с. Мирогоща Рівненської області).

  • Чим обумовлений вибір професії, яку Ви здобули у коледжі?

— Після школи я вступила до аграрного коледжу. Мої батьки не працюють у сільському господарстві, тому і я, на початку навчання, ще не мала великого прагнення щодо здобуття фахових знань за спеціальністю з технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Але, навчаючись у коледжі, зрозуміла, що дана спеціальність – це саме те, чим я бажаю займатися у житті! І хочу своє майбуття пов’язати з професією технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва.

  • Які Ваші плани щодо подальшого навчання?

Я прагну вступити до Національного університету біоресурсів і природокористування України та здобути спочатку освітній ступінь «Бакалавр», а потім – «Магістр» за даною спеціальністю. Мене приваблює можливість навчання за скороченим терміном і якнайшвидше одержати бажаний ступінь освіти, а потім працювати за спеціальністю.

  • Як Ви дізналися про НУБіП України? І чому саме на ньому зупинили свій вибір?

— Навчаючись у коледжі, я неодноразово чула про чудовий навчальний заклад – Національний університет біоресурсів і природокористування України: від наших викладачів, які розповідали про високий рівень підготовки фахівців у цьому закладі, від студентів старших курсів і випускників, які навчаються чи вже закінчили навчання саме там, від викладачів НУБіП України, які з великим захопленням розповідали про переваги навчання в своєму університеті, про можливості здобути якісну освіту, набути професію, яка завжди буде у попиті, про яскраве студентське життя тощо. Багато схвальних відгуків я чула про НУБіП від наших студентів, які позаминулого року мали можливість відвідати факультет тваринництва та водних біоресурсів і побувати на Дні відкритих дверей – їх враження про факультет, викладачів, студентів захопили мене. Коли взимку ми мали можливість поспілкуватися в онлайн-режимі з колективом кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, я зрозуміла, що дійсно бажаю навчатися у цьому потужному вищому навчальному закладі. І надалі, спілкуючись з Вікторією Мельник, яка з великою увагою віднеслася до мене, надала вичерпні відповіді на всі питання, які мене турбували (а їх було чимало), я впевнилась, що роблю правильний вибір. Спілкуючись з такими викладачами, я розумію, що хочу навчатися саме у них.

  • Студенти нашого Університету активно долучаються до участі у різноманітних спортивних та культурно-масових заходах, мають можливість у свій вільний час займатися улюбленими справами. Чим цікавитесь Ви?

— Навчаючись у коледжі, я брала участь у багатьох культурних заходах: виступала у складі хореографічних і вокальних колективів. Мені це подобається, тому, думаю, і в Університеті зможу проявити себе. Серед моїх спортивних здобутків - участь у змаганнях з гирями. Сподіваюсь, і ці свої захоплення зможу реалізувати впродовж навчання.

  • Юлія, ми бажаємо Вам здійснення Ваших мрій і очікувань! Без сумніву, Ви будете гарною студенткою і досягнете всього, що задумали. Успіхів Вам!

Інтерв’ю з абітурієнткою провела
Наталія Прокопенко,
професор кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook