Триває навчальна практика з дисципліни «Гігієна харчових продуктів»

19 червня 2021, 8:19

Згідно розкладу у студентів 4 курсу спеціальностей 211 "Ветеринарна медицина" та 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза" триває навчальна практика з дисципліни «Гігієна харчових продуктів». Відповідно до робочої програми, студенти ознайомлюються з новими технологіями та опановують методи лабораторних досліджень, які використовують при проведенні ветеринарно-санітарної оцінки харчових продуктів, безпосередньо на виробництві, а також закріплюють теоретичні знання, отримані під час занять, на практиці.
Так, студенти відвідали лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках «Деміївський» та «Житній», де ознайомилися з особливостями проведення ветсаноцінки харчових продуктів на агропродовольчих ринках, а саме оглядом туш і продуктів забою та їх лабораторними дослідженнями (фарбування мазків, трихінелоскопія), лабораторними дослідженнями молока та молочних продуктів, проведенням радіологічних досліджень, а також визначенням нітратів та нітритів у продуктах рослинного походження.

На контрольно-інспекційному пункті «Столичний» студенти ознайомилися із особливостями перетину кордону автотранспортом, який перевозить вантажі, підконтрольні ветеринарній службі, ветеринарною документацією, а саме міжнародними ветеринарними сертифікатами на імпорт та експорт, а також із методикою відбору проб підконтрольної продукції.

В Українській лабораторії якості та безпечності продукції АПК при НУБіП України здобувачі вищої освіти познайомились із структурою підрозділу, особливостями роботи відділів лабораторії, отримали інформацію щодо видів досліджень харчових продуктів, які безпосередньо проводяться в закладі.

Для ознайомлення із особливостями технологічного процесу виготовлення морозива, студенти відвідали АТ «Житомирський маслозавод» компанії «Рудь», де провели органолептичне дослідження продукції, відпрацювали заходи біобезпеки, ознайомилися із сучасними методами пест-контролю та поспілкувалися з технологом підприємства.

Для знайомства з новинками обладнання та технологій для виробництва харчових продуктів, студенти відвідали Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки (IFFIP), де мали можливість поспілкуватися з представниками виробництв, а також «доторкнутися» до обладнання та навіть продегустувати отриману продукцію.

Навчальна практика посідає важливе місце у підготовці лікаря ветеринарної медицини, адже дає можливість не лише закріпити знання, отриманні під час аудиторних занять, а й відвідати виробничі потужності та задати питання потенційним роботодавцям.


асистент кафедри ветеринарної гігєни ім. проф. А.К. Скороходька, Юстинюк Валерія
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook