Розширюємо професійні горизонти

17 червня 2021 року

Під час санітарної практики студенти 1 курсу 10 групи на чолі з керівником практики завідувачем кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька Марією Кучерук та наставником групи Валерією Юстинюк відвідали АТ “Житомирський маслозавод” - компанії “Рудь”.

Незважаючи на дальню дорогу, екскурсія виправдала очікування навіть самих найвибагливіших студентів. Розпочавшись із екскурсу в історію виробництва морозива та започаткування компанії “Рудь”, ознайомлення із брендами компанії та дегустації морозива різних видів, пригоди продовжились безпосередньо на виробництві.
Так, студенти мали змогу прослідкувати всі етапи виробництва морозива, починаючи з надходження сировини на потужність і закінчуючи пакуванням кінцевого продукту. Величезні сепаратори, охолоджувачі та міксери не могли не звернути на себе увагу. Однак, найбільшу зацікавленість студентів викликав етап виробництва морозива на паличці, адже до цього моменту ніхто особливо не замислювався, яким чином проходить сам процес. Наповнення вафельних стаканчиків морозивом не менш захоплююче видовище. І навіть тут нас очікував сюрприз - можливість поласувати пломбіром до того, як його направлять на заморозку.

Крім ознайомлення з високотехнологічним обладнанням та етапами виробництва морозива, студенти мали можливість на власному досвіді переконатися у важливості дотримання санітарних норм та вимог щодо гігієни праці та особистої гігієни працівників. Перед тим, як пройти в “чисту” зону виробництва, згідно вимог всі учасники екскурсії мали підготуватися (зняти прикраси, зібрати волосся, залишити особисті речі у спеціально відведеному приміщенні), одягнути захисний одяг (одноразові халати та шапочки, бахіли, рукавички) та пройти через спеціальну установку для дезінфекції рук, обов'язково ступивши на дезінфекційний килимок. Під час екскурсії акцентували увагу на використанні засобів пест-контролю, а саме пастки для щурів та комах, які відповідають вимогам щодо благополуччя тварин та дозволені до використання на підприємствах харчової промисловості.

Таким чином, візит на АТ “Житомирський маслозавод” - компанії “Рудь” видався надзвичайно цікавим, пізнавальним і практичним, адже підприємство роширюється і постійно набирає персонал і є потенційним роботодавцем для майбутніх фахівців ветеринарної медицини. Надзвичайно важливою складовою екскурсії була можливість живого спілкування із технологом підприємства, під час якого студенти мали змогу задати всі питання, які їх цікавили.
 

Наставник студентів 1 курсу 10 групи
Юстинюк Валерія

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook