Відвідайте музей води! Студенти 1 курсу 8 групи побували у найпопулярнішому музеї Києва

17 червня 2021 року

 Створено 2003 року з метою ознайомлення людей з роботою систем водопроводу, історією міських сполучень та споруд, підвищення обізнаності щодо цінності водних ресурсів, залучення громадян до пізнавально-розважального знайомства з властивостями та особливостями використання води. 16 червня 2021 студенти 1 курсу 8 групи, спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» ОС «Магістр», відповідно до програми ветеринарно-санітарної практики, відвідали водно-інформаційний центр (музей води).

Споруди Центру (водонапірні башти та резервуари) побудовані більше 140 років тому, є фрагментом природно-культурного комплексу парку „Хрещатий”. Це місце, відоме раніше як Царський сад, закладений в 1743 р. за наказом імператриці Єлизавети Петрівни.
Окрема частина експозиції присвячена історії водопостачання Києва. Перший централізований водопровід у Києві було створено військовим інженером Аманда Струве, основними конструкційними елементами якого були дві 20 - метрові водопровідні вежі, де сьогодні і знаходиться музей, з’єднуючий їх величезний регулюючий підземний резервуар ємністю 110 тисяч відер ( 1 млн 350 тис. літрів). У двох цегляних водонапірних вежах, побудованих Струве, на трьох поверхах були житлові приміщення для доглядачів, з підведеною електрикою і телефоном, та ще й паровим опаленням.


Старовинна водонапірна башта ліфтом опускається під землю - і ви потрапляєте у казковий атракціон, де головна героїня – вод, знайомимось з експонатами її водозабіру, очищення та транспортування. Також у підземеллі знаходиться прототип артезіанської свердловини, багато басейнів з різним експозиційним призначенням. Наприклад тут є і басейн із японськими рибками - коли піднести руку близько до води, вони самі торкаються ваших долонь.

Величезні акваріуми, гігантський унітаз, моделі артезіанської свердловини та каналізаційного колектора все це можна побачити у музеї води.

 

 Керівник практики, доцент Ніна Кос'янчук

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook