ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ГРА «ТУРНІР ЗНАВЦІВ НІМЕЦЬКОЇ МОВИ»

17 червня 2021 року

 

1Хто знає дві мови, той двічі людина
Народна мудрість
 

На сучасному етапі німецька мова відіграє важливу роль в суспільно-економічному житті Європи та всього світу в цілому. Це державна мова не лише Німеччини, але й Австрії, Швейцарії, Ліхтенштейну, Люксембургу. Нею розмовляють також в Бельгії, Південному Тіролі.

Різні асоціації виникають у студентів з поняттям «німецька мова». Недаремно кажуть: «Скільки людей, стільки думок». Хтось пригадує казки братів Грімм, роман Й. Ф. Гете «Фауст» чи Е. М. Ремарка «Три товариші», п’єсу Б. Брехта «Матінка Кураж». Комусь спадає на думку поезія Г. Гайне «Лореляй». Для інших це звучання мелодій видатних композиторів Й. С. Баха, В. А. Моцарта, Ф. Шуберта, Й. Штрауса. Для когось – це мова спілкування на всесвітньовідомих книжкових та автомобільних ярмарках у Франкфурті, Лейбцігу чи Ганновері, футбольних матчах у Мюнхені, святкуванні Октобервесту, відпочинку в німецькомовних країнах. Але в процесі професійної підготовки майбутніх фахівців, іноземна мова – це засіб формування всебічно розвинутої особистості.

З метою підвищення інтересу до вивчення німецької мови, поглиблення іншомовних знань, удосконалення мовленнєвих умінь і навичок, стимулювання творчого самовдосконалення, формування соціокультурної комунікативної компетентності здобувачів освіти серед першокурсників проведено інтелектуальну гру «Турнір знавців німецької мови».

2

Для перевірки рівня володіння німецькою мовою у рецептивних та продуктивних видах мовленнєвої діяльності, студентам були запропоновані конкурсні завдання, зокрема: «Візитна картка», «Бліц-питання», «Асоціації», «Народна мудрість», «Чим більше, тим краще», «Снігова лавина», «Скоромовка», «Пазли». У процесі виконання здобувачі освіти проявили комунікативні здібності, кмітливість, активність словникового запасу та граматичних правил, навички працювати в команді, акторські уміння, почуття дружби та толерантності.

44665577

За результатами конкурсних завдань переможцями стали:

I місце – Вікторія ДУБНИЦЬКА (група ОФП-11М);

II місце – Богдан КАВКА (група А-11М);

III місце – Христина ЧАЙКА (група ЕкЕо-11М).

3

Усім учасникам інтелектуальної гри – найкращих успіхів та нових досягнень у вивченні німецької мови!

Адже, іншомовні знання є своєрідним ключем для відкриття досі не бачених, цікавих, широких, перспективних горизонтів у сучасному світі.

Наталія БІЛАН,
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook