Нова техніка заводу «Оптикон» тепер на кафедрі сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка

17 червня 2021 року
   Кафедра сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка плідно співпрацює з заводом-виробником сільськогосподарської техніки ТОВ «Завод «Оптикон». В рамках співпраці у червні цього року завод передав кафедрі нові машини власного виробництва – плуг оборотний начіпний трикорпусний серії «Майстер» і глибокорозпушувач серії «Фаворит» для використання у навчальному процесі підготовки фахівців сільськогосподарського виробництва.

   Співпраця із заводом почалася ще у 2019 році з відвідування керівництвом заводу «Оптикон» лабораторій кафедри та ознайомлення з сучасними машинами вітчизняних виробників (заводу «Ельворті», Харківського заводу зерноочисного обладнання) та зарубіжних компаній («KUHN», «Lemken», «Amazone» «HARDI» та ін.). Тоді і було прийнято рішення про необхідність розвивати співпрацю, зокрема, навчально-виробниче співробітництво.
   Така співпраця є взаємовигідною. Студенти, майбутні фахівці сільськогосподарського виробництва, вивчають сучасні зразки техніки заводу «Оптикон», її застосування, режими роботи, умови ефективного використання, експлуатації та обслуговування, а у майбутньому, будуть використовувати ці знання на практиці, знаючи особливості і переваги цієї техніки, а також зможуть реалізувати себе і як розробники машин.
   Висловлюємо вдячність керівництву ТОВ «Завод «ОПТИКОН», його генеральному директору Пурчелу Костянтину Олександровичу за надану можливість забезпечення навчального процесу сучасними зразками машин та сподіваємося на подальшу результативну співпрацю.

   ТОВ «Завод «Оптикон» – це українське промислове підприємство, основні виробничі потужності якого знаходяться в місті Балта Одеської області. Компанія «Оптикон» є одним з лідерів виробництва спеціалізованого сільськогосподарського обладнання в Україні.
   Використовуючи світові досягнення у сфері сільськогосподарського машинобудування фахівці ТОВ «Завод «Оптикон» розробили і виготовляють сучасні начіпні та напівначіпні оборотні плуги, глибокорозпушувачі, культиватори, зернові сівалки, сівалки точного висіву, дискові борони та іншу техніку та обладнання для сучасного агровиробництва.

 

Доцент кафедри сілськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Михайло Волянський
Завідувач кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Юрій Гуменюк
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook