Семінар з обговорення освітньо-наукової програми та навчального плану підготовки докторів філософії зі спеціальності 101 «Екологія» на 2021-2022 н.р.

25 травня 2021 року

 На базі кафедр екології агросфери та екологічного контролю та загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності, спільно із здобувачами наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 101 Екологія 24 травня 2021 року відбувся семінар. Основна мета семінару полягала у вирішенні ключових питань щодо критеріїв оцінювання освітньої програми підготовки здобувачів третього рівня, обговорення освітньо-наукової програми та навчального плану підготовки докторів філософії зі спеціальності 101 «Екологія» на 2021-2022 навчальний рік, а також заслуховування основних наукових здобутків аспірантів.

Дискусію щодо обговорення освітньо-наукової програми та навчального плану підготовки докторів філософії зі спеціальності 101 «Екологія» на 2021-2022 навчальний рік розпочав доктор педагогічних наук, завідувач кафедри загальної екології, радіобіології та БЖД Володимир Боголюбов. Він зазначив, що освітньо-наукова програма підготовки докторів філософії на наступний навчальний рік враховує усі пропозиції, що були викладені у попередніх засіданнях, а також містить необхідну теоретичну та практичну складову. В.о. завідувача кафедри екології агросфери та екологічного контролю Олена Наумовська відмітила, що навчальний план підготовки докторів філософії на наступний рік включає вибіркові дисципліни, які враховують загальні та спеціальні компетентності, а також враховують усі наукові складові відповідно до наукових напрямів здобувачів доктора філософії зі спеціальності 101 Екологія. Заступник декана з наукової роботи факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Валерія Бондарь запропонувала подати на затвердження до Вченої ради університету освітньо-наукову програму та навчальний план підготовки докторів філософії зі спеціальності 101 «Екологія».

Після активного обговорення перейшли до заслуховування результатів наукових досліджень аспірантів. Зокрема Анна Ковпак висвітлила основні теоретичні положення державного регулювання водними ресурсами в Україні, розповіла про виконані задачі за перший рік навчання в аспірантурі. Марія Павловська, аспірантка 2-го року навчання, в ході свого виступу окреслила основні проблеми екологічної оцінки ролі мікроорганізмів у процесах самовідновлення екосистеми Чорного моря. Аспірантка 4-го року навчання Вікторія Сердюк звернула увагу на проблеми водних ресурсів України, розкрила специфіку екологічного моніторингу якості підземних вод в забезпеченні сільського населення безпечною питною водою (на прикладі Київської області). Також з доповідями виступили аспірантка 3-го року навчання Світлана Пустова, аспірант 1-го року навчання – Денис Сагайдак. В обговоренні прийняли участь доценти кафедри екології агросфери та екологічного контролю Віта Строкаль, Марина Ладика, Світлана Паламарчук, Ірина Рубежняк, Людмила Вагалюк, а також доценти кафедри загальної екології, радіобіології та БЖД – Людмила Соломенко, Валерія Бондарь.

 

Члени проектної групи з підготовки фахівців третього рівня вищої освіти за спеціальністю 101 «Екологія» вдячні усім присутнім науковцям, професорам, аспірантам за активне обговорення та наукову дискусію під час семінару.

 

Віта Строкаль,

член проектної групи

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook