Агроінженери–першокурсники закріплюють набуті теоретичні знання на практиці

16 червня 2021 року
   Поточний навчальний семестр впевнено рухається до завершення. Після складання екзаменаційної сесії та перед канікулярним періодом, для студентів залишився ще один важливий крок – проходження практичного навчання.


   В навчально-виробничій лабораторії переробки зернових культур та сівозмін кафедри технології зберігання переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. професора Б.В. Лесика та в лабораторіях свинарства, птахівництва, бджільництва, якості м’яса, якості молока і молочної продукції кафедри технологій виробництва молока та м’яса – стартували заняття з навчальної практики студентів 1 курсу, спеціальності «Агроінженерія» механіко-технологічного факультету.

    Безпосередньо, з керівниками практики, доцентами Миколою Маценком та Володимиром Носіковським, студенти ознайомилися з новітніми технологіями виробництва продукції рослинного та тваринного походження в умовах Міжнародної виставки «АГРО – 2021», де закріпили знання про основні підходи в операціях заготівлі зеленої маси, сіна, трав’яного борошна, силосу і сінажу. В стайні, тваринному майданчику та лабораторіях профільної кафедри розглянули породи великої рогатої худоби, свиней, птиці, овець, їх продуктивність, зоотехнічний облік, племінну роботу, штучне осіменіння корів. В практичних заняттях, суттєва увага зверталася на організацію мікроклімату тваринницьких приміщень, визначення температури, вологості і складу повітря, освітленості для тварин та очищення від продуктів життєдіяльності.

   Наразі, агроінженери-першокурсники набувають практичних навичок у роботі з обладнанням та технологічними процесами переробки зерна на борошно, крупи, хлібобулочні вироби, переглядають навчальні фільми, знайомляться з обладнанням та технологічними процесами виробництва олії. Студентів дуже зацікавили заняття, з безпосередньою участю самих практикантів, у процесах замішування тіста, випікання хліба, переробки плодоовочевої продукції. Зі слів старости академічної групи АІ 2001 Тамари Верьовкіної, багато одногрупників вперше змогли засолити огірки, заквасити капусту та спекти свою першу булку.

  

  

  

   Попереду першокурсників чекають ще три тижні навчальної практики в лабораторіях кафедри землеробства та гербології та в лабораторіях кафедри конструкційних матеріалів і матеріалознавства. Тож бажаємо студентам набути базових вмінь і навичок необхідних для практичної діяльності та оволодіння майбутньою професією.

Ігор Сівак,
заступник декана з навчальної і виховної роботи
механіко-технологічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook