Захист випускних магістерських робіт на кафедрі автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І.Мартиненка

10 червня 2021 року

  7 і 8 червня на кафедрі автоматики та робото-технічних систем імені академіка І.І.Мартиненка відбувся захист випускних робіт майбутніх магістрів-науковців зі спеціальності 151 – Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані системи. Цікавим фактом було й те, що очолював екзаменаційну комісію онук видатного вченого і засновника кафедри Євген Садовий, тепер генеральний директор групи терміналів Risoil S.А. 

    Особливу увагу привернула робота студента Федора Рашевського (науковий керівник доцент Алла Дудник) «Розроблення та дослідження комп’ютерно - інтегрованої системи контролю якості сировини та дотримання рецептури при виготовленні комбікорму», де майбутній магістр показав розгорнуту схему автоматизації виробництва комбікормів, основу котрої склала експертна системи формування комбікорму заданої якості (використовувались нечіткі множини для врахуванням якості і кількості компонентів комбікорму).

   Цікавою була і робота студента Корця Романа (науковий керівник доцент Тарас Лендєл), який розробив діючий макет шахтної сушарки зерна із системою автоматичного керування на основі комплексу технічних засобів АРДУЇНО, управління котрою реалізовано на основі протоколів «Інтернет речей». Програмний додаток до смартфона створював умови для управління таким складним об’єктом та контролем за технологічними параметрами на відстані (практично на буд-якій).

    Цікавими і насиченими були роботи студентів Андрія Москаленка, де подавалась розробка автоматичної системи керування температурно-вологісним режимом вирощування огірків в теплиці урочища Межигір’я, Андрія Варакути – автоматичної системи керування виготовленням комбікорму у ВАТ «Терезине». Ці студенти для реалізації інтелектуальних алгоритмів керування використали нейронні мережі, що суттєво збільшує економічну ефективність таких виробництв за рахунок економії енергетичних ресурсів.
    Приємно відзначити, що все частіше в якості методичних матеріалів у студентських кваліфікаційних атестаціях знаходять відображення наукові здобутки кафедри.
   Робота екзаменаційної комісії проходила вимогливо, організовано, у конструктивній і доброзичливій обстановці, що, поза сумнівами, слід віднести до уміння вести діалог голови екзаменаційної комісії (як це робив і засновник нашої кафедри).

Доцент Володимир Мірошник

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook