Співпраця з компанією з Норвегієї

5 червня 2021 року

    26 травня відбулась перша зустріч у режимі он-лайн представників компанії королівства Норвегія AUTILITY (https://www.autility.no/) та співробітників кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка Національного університету біоресурсів та природокористування України.
    Штаб-квартира компанії Autility знаходиться в місті Крістіансунд, розташованому вздовж прекрасної околиці західного узбережжя Норвегії. Це невелике портове місто в безпосередній близькості від однієї з найвідоміших визначних пам'яток Норвегії, Атлантичної дороги, і не в останню чергу, деяких наймальовничіших гірських регіонів країни (Іннердален, Тролльхаймен, Ромсдален, Суннморшалпене).

    До зустрічі спонукав взаємний інтерес як зі сторони компанії (компанію представляли на зустрічі CEO Sebastian Videhult та CTO André Keane) до досвіду використання інформаційних технологій, розроблення сучасних систем автоматики в промисловості кафедрою автоматики так і зі сторони кафедри (кафедру представляли В. Лисенко, Д. Комарчук, І. Болбот, Т. Лендєл, В. Грищенко та студент Д. Жук) до можливості практичного використання результатів досліджень, залучення студентів та співробітників кафедри до участі в процес розробки цією міжнародною компанією різноманітних систем автоматизації.

    Основним об’єктом автоматизації для компанії AUTILITY є комерційна нерухомість, а метою її автоматизації – забезпечення автономності цієї нерухомості. Технології автономного управління будівлею - це досить складне завдання, коли системи автоматизації невпинно само-діагностуються та «заявляють» у потрібні моменти про потребу технічного обслуговування. Подібне реалізовано для окремих об’єктів автомобільної, авіаційної та морської промисловості, що створило умови для покращення умов їх експлуатації. Проте для будівель та особливо їх сукупності подібне стало непростою задачею, вирішення котрої потребує використання широкого спектра інформаційних технологій для їх використання в системах автоматизації. І саме це описує сферу спільної майбутньої діяльності.

    Несприятливі умови пандемії не зменшили бажання співробітників та студентів кафедри брати участь у таких міжнародних зустрічах, а лише підштовхнули використовувати IT-технології для подолання географічної відстані, синхронізації роботи в різних часових поясах та швидкого реагування на різні запити для активної участі в різноманітних проектах.
    На першій зустрічі домовились про підготовку матеріалів для підписання договору про співпрацю між Національним університетом біоресурсів та природокористування України та компанією AUTILITY з Норвегії. Переконані, що така співпраця додасть досвіду, знань, упевненості як кафедрі, так і компанії.


Доцент кафедри Дмитро Комарчук

 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook