День університету на кафедрі автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І.Мартиненка

31 травня 2021 року

    Цей день в університеті розпочався із вшанування пам’яті визначних вчених і педагогів. Для ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження таким визначним вченим є засновник нашої кафедри академік І.І.Мартиненко, погруддя якого встановлено на алеї слави університету.

     На алеї слави ректор університету С.М.Ніколаєнко з учнями академіка І.І.Мартиненка


     Науково-педагогічні працівники ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження біля погруддя академіка І.І.Мартиненка
     

    Кафедра протягом останніх років ефективно попрацювала над створення новітніх лабораторій, що стало можливим через активну участь її працівників в науковій роботі. Особливістю лабораторій є те, що вони при незмінній технічній базі можуть трансформуватись, оскільки функціонують на основі використання глобальної Інтернет-мережі та сучасних комп’ютерних технологій. І ось в день університету працівники кафедри у присутності проректора університету С.М.Кваші продемонструвала можливість управління навчально-науковими стендами, що розташовані в різних лабораторіях, з одного місця, що стало можливим за рахунок використання сучасних мережевих технологій. Таким міс цем стала кімната 201 навчального корпусу №11, котру ми отримали за сприяння керівництва університету та дирекції інституту для покращення умов проведення наукової роботи. Тобто створена лабораторія «Інтернет речей». Тут же проректору була продемонстрована синхро-система, що реалізує принципи Інтернет речей, але побудована на перспективній технічній базі: її основу складають ПЛІС-системи.

Проректор університету С.М.Кваша в лабораторії кафедри «Інтернет речей»

     У цей же день відбулась зустріч із членами ради роботодавців нашого інституту, за участю яких грамотами Міністерства освіти і науки України були нагороджені студенти-переможці конкурсу наукових робіт зі спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» (Настя Болбот та Андрій Буков).
    Насиченим і цікавим був день університету для кафедри автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І.Мартиненка!

Завідувач кафедри Віталій Лисенко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook