Святкування 123-річчя Університету агробіологічним факультетом

29 травня 2021, 18:57
НУБіП

 

28 травня 2021 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулося святкування на честь 123-річчя.

Факультети і ННІ презентували численні нові та оновлені навчально-наукові лабораторії і центри. З частиною з них і познайомили міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, який був почесним гостем святкування.

Керівництво університету з почесними гостями завітали і до 2 навчального корпусу, де до Дня університету наукові розробки представив колектив агробіологічного факультету. Коротку інформаційну екскурсію провела декан агробіологічного факультету професор Тонха Оксана Леонідівна.

     Зокрема, кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна – свої наукові здобутки із агрохімсервісу технологій вирощування сільськогосподарських культур із елементами прецизійного агровиробництва. Серед них – технології отримання безвірусного посадкового матеріалу за допомогою культури in vitro сортів української селекції (що дозволяє конкурувати із насінням, яке завозиться із-за кордону), обладнання із агрохімічного скаутінгу, яке дозволяє проводити моніторинг стану рослин у полі за допомогою спеціальних дронів і портативного агрохімічного інструментарію. Продовженням логічного ланцюга агрохімічного сервісу є управління живленням рослин. Із цього напряму кафедра має у своєму розпорядженні розроблену лінійку спецдобрив та технічні засоби для їх якісного і своєчасного внесення (промисловий квадрокоптер XAG). Крім того, таке обладнання дозволяє вносити засоби захисту рослин, трихограму (від шкідників), а також висівати сидеральні культури. Цей агрохімічний ланцюг майбутні агрономи опановують частково на рівні бакалавра, вивчаючи дисципліну «Безпілотне обприскування та бакові суміші». У повному ж обсязі – за допомогою новітніх технологій – опановують магістри освітньо-професійної програми «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві», навчаючись також управляти ростом і розвитком рослин, у т.ч. і живленням, за допомогою інноваційних рішень, працюючи із роботом по догляду за рослинами FarmBot (наданий компанією «Dron.ua»). Навчаючись за цією програмою, студенти також працюють із розробками компаній «Trіmble» і «Agrilab».

Кафедра ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули представила основні напрями роботи навчально-науково-виробничої лабораторії “Моніторинг якості ґрунтів”, створеної сумісно з  ООО “Агроскоп Інтернешнл”. За допомогою новітніх технологій, в сучасній агрохімічній лабораторії, проводять лабораторні випробування магістри освітньо-професійної програми «Агрохімія і грунтознавство». Завдяки високому рівню технічного забезпечення лабораторії та автоматизації багатьох процесів вони мають можливість проводити випробування в стислі строки, зберігаючи їхню якість.

 

 

Доцент кафедри грунтознавство та охорони грунтів Карабач К.С.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook