Студенти університету з Африки відзначили день свого континенту

31 травня 2021 року
     Традиційним для нашого університету є вшанування національних свят студентів з інших держав. На цьому тижні в Києві відбуваються урочисті події з нагоди святкування Дня Африки. Це свято стало символом єднання африканських народів і відзначається з моменту заснування Організації Африканської Єдності в 1963 році, яка переросла згодом у Африканський Союз.
 
     Серед заходів, які організовано Африканською Радою України за підтримки Державної служби етнополітики Міністерства культури та інформаційної політики України, Київської міської адміністрації та Посольства Південноафриканської республіки в Україні, відбулося відкриття художньої виставки «Материнство Африки» в Національному музеї літератури.
     Від нашого університету на цю значну подію було запрошено делегацію яку очолив заступник директора ННЦ міжнародної діяльності Афанасенко Володимир Юрійович. Студенти агробіологічного факультету, захисту рослин, біотехнологій та екології, факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК та слухачі підготовчого відділення для іноземних громадян, з 9 країн Африканського континенту були достойно представлені серед своїх співвітчизників.
 
 
     Свято розпочалося традиційно з вшановування історії та національних культурних традицій.
     З вітальним словом до всіх присутніх звернувся президент Африканської Ради України Діало Ісса Садіо, який відзначив важливість розвитку освітньої дипломатії та великий потенціал двосторонніх стосунків, в тому числі через програми міжнародної освіти з метою підготовки кваліфікованих фахівців для африканських країн.
     Також пан президент засвідчив свою повагу та вдячність керівництву нашого університету за багаторічну плідну співпрацю, підтримку заходів в сфері науки, освіти та культурного обміну між нашими народами, які стали надійною платформою для реалізації перспективних міжнародних проектів.
 
 
     Програма була продовжена знайомством з кіноіндустрією країн Африки. Учасники та глядачі мали можливість зануритись в атмосферу народного фольклору. Завершальною частиною святкового дійства стало смачне частування гостей стравами національної кухні.
 
Мазенгеле Сукамі Жонатан,
студент 3-го курсу факультету
захисту рослин, біотехнологій та екології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook