КАФЕДРА БІОХІМІЇ І ФІЗІОЛОГІЇ ТВАРИН ІМЕНІ АКАДЕМІКА М. Ф. ГУЛОГО НУБІП УКРАЇНИ – АКТИВНИЙ УЧАСНИК І ПЕРЕМОЖЕЦЬ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ

27 квітня 2021, 13:29
НДІ здоров'я тварин

21–23 квітня 2021 року на базі Одеського державного аграрного університету, який згідно наказу Міністерства освіти і науки України №1457 від 24.11.2020 р. було призначено базовим вищим навчальним закладом з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі знань 21 «Ветеринарна медицина», відбувся підсумковий етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.

Кафедра біохімії і фізіології тварин імені академіка М.мФ. Гулого НУБіП України виконала величезну та кропітку роботу щодо проведення досліджень, отримання результатів, їх опрацювання, оприлюднення у фахових виданнях України, апробації на міжнародних та всеукраїнських конференціях, підготовки та видання патентів на корисну модель України. Результати наукових студентських дослідницьких робіт впроваджено в підготовку студентів вищих навчальних закладів та в практику лікарень ветеринарної медицини.
 

Отже, на підсумковий етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт кафедра представила дві студентські наукові роботи:
1. «Корекція біопротекторами відхилень метаболічних процесів у організмі щурів, що виникли за вживання алкоголь-вуглеводної суміші», науковий керівник – професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого, доктор ветеринарних наук, професор Лілія Калачнюк. Доповідав студент 3 курсу Петро Федишин.
2. «Лабораторні методи досліджень за дирофіляріозу собак», науковий керівник – доцент кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого, доктор ветеринарних наук, доцент Лариса Кладницька. Доповідала студентка 1 курсу магістратури Владислава  Кисилиця.
 

21–23 квітня 2021 р. було проведено ІІ етап ІІ туру Конкурсу – підсумкову науково-практичну конференцію. У ній взяли участь роботи, які набрали найбільшу кількість балів за сліпим рецензуванням.
За підсумками науково-практичної конференції за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина» перше місце посів Петро Федишин «Корекція біопротекторами відхилень метаболічних процесів у організмі щурів, що виникли за вживання алкоголь-вуглеводної суміші», науковий керівник - професор, д. вет. н. Лілія Калачнюк, професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого.

Вітаємо учасників та переможців, ІІ туру Конкурсу студентських наукових робіт та їх наукових керівників!


Віктор Томчукпрофесор, завідувач кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого,
Лілія Калачнюкпрофесор кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого,
Лариса Кладницькадоцент кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook