«НУБіП – наш дім», або Alma mater у світлинах

25 травня 2021 року

   Уже кілька років поспіль у Національному університеті біоресурсів і природокористування України живе прекрасна традиція – наприкінці травня святкувати День народження Alma mater. Цьогорічна програма відзначення 123-річчя університету, як завжди, насичена і цікава. Ось і сьогодні день розпочався відкриттям фотовиставки «НУБіП – наш дім» – першої такого роду мистецької акції у рамках Дня університету.

 

 

   Гербова зала університету на деякий час перетворилася на справжню фотогалерею, у якій представлено понад 250 світлин студентів і викладачів. Кожна з них – цікава мить історії людини, групи, факультету, університету… Саме тому вся виставка поділена на кілька тематичних експозицій: «Нас впевнено веде рука керівника», «Пам'ятаємо. Перемагаємо», «Спорт – це здоров'я», «Від сесії до сесії живуть студенти весело», «Голосіївська держава» та ін.

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=r7vOxsJI5kc

Неперевершене враження справляють роботи Анастасії Скуби, Анастасії Сук, Софії Лисенко, Михайла Пуха, Марії Тарасової, Аліни Гончарук, Анастасії Ругаль, Анни Єфімчук, Яни Рудь, Іванни Козуб. Окрема експозиція, автором якої є доцент кафедри культурології Ярина Пузиренко, ілюструє поезії професора кафедри народного артиста України Вадима Дмитровича Крищенка.

 

   Першим оглянув експозицію ректор університету академік Станіслав Миколайович Ніколаєнко. Ректор високо оцінив аматорську фототворчість і висловив сподівання, що надалі вона набуватиме більших масштабів.
   На відкритті виставки виступив проректор з науково-педагогічної роботи і розвитку Сергій Миколайович Кваша. Сергій Миколайович із захопленням відзначив розвиток ще однієї мистецької родзинки в нашому університеті – фотографії, яка дає можливість зафіксувати секунди, хвилини і моменти, що стають, з одного боку, пам'яттю, а з іншого – шедеврами. Проректор навіть показав майстер-клас із створення панорамного фото, і у багатьох присутніх на смартфонах відразу ж з'явився результат!

 

   Свої думки і враження з приводу виставки висловили декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Миколаївна Савицька, декан факультету харчових технологій і управління якістю продукції АПК Лариса Вацлавівна Баль-Прилипко, вчений секретар університету Оксана Дмитрівна Барановська, директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Миколайович Ржевський, голова профспілкової організації університету Ростислав Олександрович Тарасенко. Інна Миколаївна запропонувала креативній кафедрі культурології нові варіанти проведення фотовиставок, Оксана Дмитрівна емоційно висловила готовність доповнити їх світлинами з власної колекції, Лариса Вацлавівна подякувала за можливість мати у житті духовну складову і розвивати її, Ростислав Олександрович відзначив колорит, багатогранність і різноманітність тематики світлин, Генадій Миколайович – радість від того, що студенти підтримали ідею виставки і взяли в ній активну участь.

   Та найприємніше було слухати враження самих студентів, Так, студентка факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Анастасія Скуба, яка на виставці представила фотоілюстрації до власних поезій, зазначила, що коли гуляє стежками Голосієва, натхнення приходить до неї з неба, і дуже приємно, що сьогодні змогла представити свої роботи для огляду.

А от студентці гуманітарно-педагогічного факультету Владі Косяченко до душі припало те, що на виставці можна побачити щось рідне, як от одногрупників, викладачів.
   Щиру вдячність хочу висловити усім, хто надіслав світлини для виставки і долучився до створення свята, а ще тим людям, які саму виставку оформили, - доцентці кафедри Ярині Пузиренко, старшій викладачці Наталії Тітенко, викладачеві Вячеславові Борзенкову, завідувачці лабораторіями Ірині Литвиненко, фахівчині Тетяні Симоненко, старшій лаборантці Олександрі Гавелі, директорові ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадію Ржевському.
   Тож запрошуємо у гербову залу, де виставка проходитиме до 27 травня!

Майданюк І.З.,
завідувач кафедри культурології

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook