Подорож до давньоруської спадщини України

24 травня 2021 року
    22 травня 2021 року викладачі кафедри фінансів разом зі студентами фінансистами продовжили ознайомлення з історико-культурною спадщиною України. Цього разу було заплановано екскурсію до славетних міст нашого краю Козельця та Чернігова.


   У Козельці ми відвідали стародавній собор Різдва Богородиці. Це оригінальна архітектурна споруда, дивовижний художній твір та оберіг людського духу впродовж двох з половиною століть. Храм вражає відвідувачів не тільки зовні. Дуже гарне внутрішнє оздоблення стін, опор та фронтонів. Найціннішою прикрасою собору є його іконостас, який виконали італійські різьбярі по дереву за проектами В. В. Растреллі.


 
  Наступною зупинкою став Чернігів - одне з найдавніших міст з дивовижною історією та архітектурою. Яскравим свідченням величі давньоруського Чернігова є його релігійні споруди X-XIII століття, тереми та кургани, є навіть церкви настільки ранні, що зберегли традиційний візантійський архітектурний стиль. Це собор Бориса і Гліба, Спасо-Преображенський собор та П'ятницька церква.


 


  Чудовий парковий комплекс Дитинець – потужний вал зі стінами і глибоким ровом, споруджений у другій половині X ст. для захисту міста, нині відкриває для нас неймовірно красивий краєвид на Десну.
Після насиченої позитивними враженнями екскурсії ми прогулялися вулицями сонячного травневого міста та поділитися враженнями.

Надія Мрачковська,
доцент кафедри фінансів
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook