А над світом українська вишивка цвіте

23 травня 2021 року
     20 травня у ВСП "Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого" відбулось святкування Всесвітнього дня вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, свята, яке об’єднує українців всього світу.

     З нагоди свята в коледжі був організований флешмоб «Вдягни вишиванку — підтримай Україну!» З самого ранку в навчальному закладі ми побачили диво-кольори та розмаїття візерунків вишиванок, які одягнули наші студенти, викладачі та співробітники.

     Була організована тематична виставка “А над світом українська вишивка цвіте”. У внутрішньому дворі коледжу пройшло Свято вишиванки.

     З вітальним словом з нагоди Міжнародного дня вишиванки виступив заступник директора з навчальної роботи Сопилюк М.В. А також із піснею про вишиванку до нас завітала учениця 6 класу Аліна Гуцул.
     На святі також виступали ансамбль “Намистинки”. У сольному виконанні Назарія Гедзика прозвучала пісня “Вишиванка”. Вірш “Українська вишиванка” прочитала Ангеліна Димушко. Ведучими свята були Ростислав Колісник та Юліана Грицак.

  

  

  

     На згадку традиційно було зроблене колективне фото біля головного корпусу.

     В рамках свята також був проведений флешмоб-привітання до 123-річчя заснування університету.

     Вітаємо з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури – з Днем вишиванки. Нехай це свято зітре кордони й об’єднує українців по всьому світу. Чудового настрою та різнобарвних вражень!

Марусик М. Я. Зубик І. М.,
викладачі коледжу, організатори свята

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook