Засідання секції «Технології обробки даних та розробки програмних систем»

3 травня 2021, 14:00
Корпус №15 (онлайн)

          13 травня 2021 року у ході Міжнародної конференції «Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні ’2021» відбулося засідання секції «Технології обробки даних та розробки програмних систем» під головуванням завідувачки кафедри комп’ютерних наук НУБіП України Голуб Белли Львівни, яка і розпочала засідання.

          Першим до слова запросили Гудзя Олександра Володимировича, аспіранта кафедри комп’ютерних наук, який представив свою дисертаційну роботу на тему «Розробка інтелектуальної інформаційної технології прогнозування появи шкідливих речовин у сільськогосподарських продуктах».
          Наступну доповідь на тему «Програмні інструменти динамічних візуалізацій показників аналітичних даних для моделювання та прогнозування економічних моделей промислових підприємств України» представив Тутченко Віктор Вікторович, аспірант кафедра економіки Державного науково-дослідного інституту інформатизації та моделювання економіки. Він ознайомив слухачів з результатами використання засобу MS Power BI для візуалізації показників економічних моделей.
           Доповідь на тему «Implementation method of mappings between the descriptive logic and the binary relational data model by RDF» представила Чистякова Інна Сергіївна, аспірантка Інституту програмних систем НАН України. В ній вона продемонструвала можливості імплементації дескрипторної логіки в реляційну модель даних.
           Ще один аспірант кафедри комп’ютерних наук НУБіП України, Степанов Олексій Валерійович, ознайомив слухачів з темою «Формування математичного забезпечення систем управління об’єктами з істотно різношвидкісної процесами», у якій представив математичний апарат розрахунку спектральних характеристик математичних моделей.
           Доцент кафедри комп’ютерних наук НУБіП України, Нещадим Олександр Михайлович, ознайомив слухачів з власними досягненнями у чисельному розв’язуванні плаского деформування в’язкопружного циліндричного тіла абелівського типу, ст. викладач Миловідов Юрій Олегович – з реалізацією алгоритму Гаффмана для стиснення даних, доцент кафедри Лялецький Олександр Вадимович – з парадигмами обробки символьної і логічної інформації в інтелектуальних системах.
Доповіді виклали зацікавленість слухачів та жваві дискусії. Секція тривала майже три години, але час пройшов непомітно.


Зав. кафедрою КН, к.т.н., доцент Голуб Б.Л.


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook