Засідання обласного методичного об’єднання викладачів хімії ЗФПО Тернопільської області

19 травня 2021 року

 

118 травня 2021 року у режимі онлайн-семінару з використанням платформи Zoom відбулося чергове засідання обласного методичного об’єднання викладачів хімії ЗФПО Тернопільської області на тему: «Візуалізація навчання як один з чинників активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів при вивченні хімії», у якому взяли участь викладачі циклової комісії природничих дисциплін Марія СНОВИДА та Галина ПАНЬКІВ.

Модератор заходу – Приватний фаховий навчальний заклад «Медичний коледж» (Леся ТИМКІВ – викладач хімічних дисциплін, голова циклової комісії хіміко-фармацевтичних дисциплін, завідувач методичного кабінету).

Процес візуалізації при вивченні хімії, є досить актуальними, оскільки дає змогу побачити і зрозуміти принцип роботи дорогого обладнання, яке не завжди заклад освіти спроможний придбати. Це саме стосується речовин (реактивів), які можуть нести загрозу життю і здоров’ю людини.

23456

Надзвичайно цікаві, інформаційно-змістовні доповіді підготували викладачі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, які взяли участь у засіданні: «Сучасне спеціалізоване програмне забезпечення для хімічного моделювання та використання його при вивченні хімічних дисциплін» – Віталій БАРАНОВСЬКИЙ; «Реалізація хімічного експерименту за допомогою онлайн- технологій і ресурсів» – Руслан СИМЧАК«Застосування інтерактивних онлайн-дошок в умовах дистанційного навчання» – Галина ТУЛАЙДАН.

Також викладачі циклової комісії хіміко-фармацевтичних дисциплін Леся ТИМКІВОльга АМБРОЗЮКГалина ЗАПОТОЧНА та студенти 3 курсу спеціальності Фармація, продемонстрували відео проведених досліджень за наступною тематикою:

  • Хімічний аналіз Анальгіну
  • Вітамін С – з точки зору хімії
  • Лікарська рослинна сировина, що містить дубильні речовини
  • Фармацевтичні несумісності

Щиро дякуємо нашим колегам за те, що поділились своїм досвідом роботи, бажаємо працювати у такому ж дусі, наснаги до створення нових проектів та успіху в усіх починаннях.

Галина ПАНЬКІВ
викладач циклової комісії природничих дисциплін
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook